Nissan yeni elektrikli konsept modeli BladeGlider'ı tanıttı

Nissan yeni elektrikli konsept modeli BladeGlider'ı tanıttı

Japonya merkezli otomobil şirketi Nissan, ilk kez 2013 yılında ipuçlarını verdiği BladeGlider üzerindeki çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Nissan, Rio'da gerçekleştirilen olimpiyatlar bünyesinde BladeGlider'ın yürüyen aksama sahip gerçek elektrikli modelini ilk kez görücüye çıkarttı ve otomobil yollarda ilk kez görüntülendi.

Nissan üretilecek BladeGlider'ın "Cyber Green" ve "Stealth Orange" olmak üzere yeşil ve turuncu renklerde iki renk alternatif sunuyor. BladeGlider'ın tamamen elektrikli olması, performans odaklılığı ve bu performansı sağlarken elektrikli motor kullanması da Nissan'ın elektrikli otomobiller arasında hıza önem verdiğini gösteriyor.

Nissan'ın ürettiği demo modeli 190km/h hıza erişebiliyor. Ancak aracın gerçek modelinin daha hızlı olması da bekleniyor. Nissan BladeGlider'ın iç tasarımına baktığımızda da farkı görüyoruz. Aracın kokpiti bir hayli sıradışı ve BladeGlider 3 kişilik kapasiteye sahip. Araç sürücüsü ön tarafta tek başına otururken, aracın arkasında iki yolcu için iki koltuk bulunuyor.  Araç içindeki kokpitte 3 ekran bulunuyor ve arayüzler de oldukça sade tasarlanmış.

Bakalım Nissan'ın ilk kez 2013'de Tokyo otomobil fuarında konseptini tanıttığı ve bu yıl ilk modelini ürettiği elektrikli otomobili BladeGlider'ı ne zaman satışa sunacak?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.