Teal seri üretime geçmeyi başarmış en hızlı drone modeli olmayı amaçlıyor

Teal seri üretime geçmeyi başarmış en hızlı drone modeli olmayı amaçlıyor

Bugüne kadar hızlarıyla gündeme gelen pek çok el yapımı insansız hava aracı drone modeli, son kullanıcıya sunulma anlamında çok başarılı olamadı ve ticari bir başarı yakalayamadı. Ancak Teal adlı girişim, bu kaderi değiştirmeyi ve seri üretime geçen, son kullanıcıya ulaşan hızlı bir drone üretimine geçme konusunda iddialı.

Teal, 3200 metrelik menzil içinde toplamda 20 dakikada havada kalabiliyor. Yüksek rüzgarlı havalarda bile stabil kalmayı başarma konusunda iddialı olan bu drone, saatte 112 kilometre hıza erişebiliyor.  Bu da Teal'ı en hızlı drone modellerinden biri haline getiriyor.

İlk etapta ön siparişleri toplamaya başlayacak olan Teal'ın üzerinden 13 megapiksellik ve 4K çekim yapabilen bir kamera da bulunuyor. Teal'ın işlemcisi Nvidia'nın Tegra TX1 adını verdiği drone'lar işin geliştirilmiş özel bir işlemci serisinden. Bu da Teal'ı yazılımsal açıdan da güçlü kılıyor ve üçüncü parti yazılımlar da böylece Teal için farklı modların geliştirilebileceğini kanıtlıyor.

Teal'ın ön siparişteki fiyatı 1299 dolar olarak belirlenmiş. 15 Ağustos tarihine kadar ön sipariş alacak Teal, ilk 500 siparişe özel imzalı bir seri kargolayacak. Teal için her şey yolunda giderse ilk üretimlerin 2016 yılının sonunda, noel sezonunda ön sipariş veren kullanıcılara teslim edilmesi bekleniyor. Hemen aşağıdan Teal'ı ve hızlı performansını görebileceğiniz videoya göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.