Yerli yapım soru cevap uygulaması pollop, 15 bin kullanıcıya ulaştı

Yerli yapım soru cevap uygulaması pollop, 15 bin kullanıcıya ulaştı

Soru-cevap odaklı yerli sosyal ağ pollop, kısa sürede 15 bin kullanıcıya ulaştı. Genellikle 15-25 yaş arası öğrencilerin kullandığı uygulama şu an için Android ve iOS uygulamalarıyla sahnede.

Facebook ya da Twitter hesabınızla üye olabildiğiniz uygulamada dilerseniz sadece metin dilerseniz de görsel veya video ile anket oluşturabiliyorsunuz. Bir sosyal ağdan bekleyebileceğiniz gibi takip ve mesajlaşma mekanizmaları da bulunan uygulamada anket oluşturulurken 30 dakikadan 1 haftaya kadar süre limiti belirleyebiliyorsunuz.

Gelir modelini uzun vadede markalara hedef kitleleri için pazar analizi üzerine kuran uygulama, yayına yaklaşık 2 ay önce yayınlanmış. Bu süreden 16 bin kullanıcıyı aşan girişim, aynı zamanda 40 bin anket ve 500 bin oy gibi istatistiklerle dikkat çekiyor. pollop kullanıcılarının uygulamada geçirdiği ortalama süreyse 72 saniye.

pollop-app-gorsel

Global büyüme hedefinde olan girişim, kurucu ortaklardan öğrendiğimiz kadarıyla Türkiye pazarında kısa sürede büyük büyüme ivmesi yakalama peşinde. 'İnsanların karar alma mekanizmalarının bir parçası olup; hızlı ve net cevap almak istediklerinde akla gelen bir uygulama olmak istiyoruz.' şeklinde konuşan kurucu ortaklar, hedeflenen büyüme ivmesi için yatırımcı görüşmelerine de başlamış.

Kaan İlkyaz, Musa Sönmez ve Kaan Telciler'in üniversitede (Koç Üniversitesi) bir ders projesi olarak başladıkları pollop, daha sonrasında ekibe Umut Bozkurt'un (Bahçeşehir Üniversitesi) da katılımıyla bir girişim halini almış. 6 aylık bir geliştirme süresi sonrasında yayın hayatına başlayan girişim; İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2015 yılı “Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında desteklediği KWORKS bünyesinde yer alıyor.

Son güncellemesiyle beraber video özelliği eklenen ve arayüzü iyileştirilen uygulama, kısa sürede önemli istatistikler yakalamış olsa da ürün olarak bakıldığında biraz daha geliştirilmeye ihtiyaç duyuyor.

Bakalım yerli yapım bir sosyal ağ daha hızla büyüyüp markalar nezdinde adından söz ettirebilecek mi? Dilerseniz uygulama göz atmak için Android ya da iOS işletim sistemli mobil cihazlarınıza hemen şimdi indirebilirsiniz. pollop ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.