Medium, Embedly'yi satın aldı

Dijital dünyada alternatif bir blog platformu olarak giriş yapan Medium, içerik teknolojilerine yatırım yapmaya devam ediyor. Haziran ayında daha güçlü içerik beslemesi için Superfeedr’ı satın alan Medium, şimdi de Embedly'yi bünyesine kattı.

Embedly, yayıncılara içerik gömme konusunda sunucu tarafında kullanılacak API'ler sunuyor. Bu API'lerle yayıncılar analitik sonuçlar elde edebiliyor ve kişiselleştirilebilir öneriler ve promosyonlar sunabiliyor. The New York Times, NPR ve The Atlantic gibi yayınların yanısıra Reddit ve Airbnb gibi girişimler tarafından da kullanılan Embedly, şu anda ayda 500 milyon API sorgusuna yanıt veriyor. Aylık 821 milyon da etkileşim alıyor.

Y Combinator ve SV Angel'den yatırım desteği alan Embedly, görsel (resim/fotoğraf) dosyalarının yanında video tarafına da el atıyor ve video izleyicilerinin davranışları hakkında bilgi verebiliyor. Videonun kaç kez oynatıldığını ve kaç dakika izlendiğini söyleyebiliyor.

medya embed embedly

Medium yayıncılarının eli güçleniyor

Superfeedr ile içerik dağıtımı konusunda elini güçlendiren Medium, Embedly ile içeriklerin neden iyi iş yaptığını anlamak ve bunu yayıncıların istifadesine sunmak istiyor. Kaçıranlar için Medium'un yayıncılara para kazanmanın yolunu açtığını da hatırlatmadan geçmeyelim.

Embedly, bu satın alma sonrasında bağımsız olarak yoluna devam edecek. Embedly'nin kurucusu Sean Creeley de kendi kullanıcılarının önemli olduğunu söylüyor. Daha küçük geliştiricilerinse ücretsiz hesabın kapatılmaması gibi bir kaygı duyduğunu paylaşabiliriz ama en azından şimdilik böyle bir durumun söz konusu olmadığını paylaşabiliriz.

Diğer yandan Embedly'nin satın alma bedeli paylaşılmış değil. 2011'deki PitchBook değerlemesi 3,9 milyon dolar olarak paylaşılmış ama aradan 5 yıl geçmiş olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.