Quandoo Türkiye'den çekiliyor [Güncellendi]

Quandoo Türkiye'den çekiliyor [Güncellendi]

Avrupa'nın en hızlı büyüyen online restoran rezervasyon servislerinden Quandoo Türkiye pazarından çekiliyor. Konuya yakın kaynaklarımızdan aldığımız bilgiye göre bir süredir Türkiye'deki operasyonlarında küçülmeye giden Quandoo, 1 Ağustos itibariyle kalan çalışanlarının da işine son verdi.

Berlin merkezli Quandoo 1 Ağustos 2012'de faaliyetlerine başlamış ve Türkiye pazarına 2013 ortasında giriş yapmıştı. Hızla küreselleşmesiyle adından söz ettiren girişim, geçtiğimiz yıl Japonya merkezli Recruit Holdings tarafından satın alındı. Quandoo’nun hali hazırda, yüzde 7 oranında ortağı olan Recruit, şirketin kalan hisseleri için tamamı nakit olmak üzere yaklaşık 200 milyon euro ödedi. Bu satın almadan sonra hızla büyümeye devam ettiğini paylaşan Quandoo, geçtiğimiz Mart ayında son bir yılda restoran sayısı açısından yüzde 117 büyüdüğünü; online rezervasyon ağında ise 13 bin 500 restorana ulaştığını duyurmuştu.

Screen Shot 2016-08-02 at 09.48.59

Quandoo'nun kurucu ortağı ve CEO'su Philipp Magin'in bir süre önce Türkiye'den başlayarak ona yakın pazardan çekilen Groupon'un kurucu ortaklarından olması ve şirketin bir dönem CEO'luğunu yapmış olması ise ilginç bir not.

Online restoran rezervasyonu tarafında küresel rekabet hızla yükseliyor ve Türkiye de bundan pay alıyor. Son birkaç yıl içinde yerel oyuncularla birlikte büyümeye odaklanan çok sayıda girişim, Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Birçoğu anlaşmalı restoranlarda indirimli yemek yoluyla yeni müşteri edinen girişimler, puan toplama gibi avantajlarla sadık bir kitle oluşturmaya çalışsa da bunun uzun vadede ne kadar yeterli olacağı soru işareti.

Quandoo tarafından konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: Quandoo tarafından konuyla ilgili bize iletilen açıklamada şirket Türkiye pazarından çekileceği iddialarını yalanladı: "1 Ağustos itibariyle şirketimizde kalan tüm çalışanların işlerine son verildiği haberi doğru değil, Almanya Merkez Ofisi Türkiye operasyonunu yürütmek için belirlediği sayıda çalışan ile yola devam etme kararı verdi, bu karar şirketimizin kapanması ve Türkiye'den çekilmesi ile ilgili değil. Bizler çalışmamıza kaldığımız yerden aynı şekilde devam ediyoruz."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.