LinkedIn'i Microsoft'a kaptıran Salesforce, Quip'i 750 milyon dolara satın alıyor

LinkedIn'i Microsoft'a kaptıran Salesforce, Quip'i 750 milyon dolara satın alıyor

LinkedIn için 26 milyar dolardan fazlasını ödemeye hazır olduğu ortaya çıkan Salesforce, dünyanın en büyük profesyonel ağını Microsoft'a kaptırmış olabilir ancak bu, şirketin rekabette hız kestiği anlamına gelmiyor. Bu kez Microsoft'un en popüler ürünlerinden Office'e rakip olan yeni bir servisi bünyesine katmaya hazırlanan Salesforce, Quip'i tahmini 750 milyon dolara satın alıyor.

San Francisco merkezli Quip blogundan paylaşılan ve Salesforce'un SEC dökümanında detayları açıklanan satın almanın bedelinin 582 milyon dolar tutarında hisse karşılığında olduğu belirtiliyor. Ancak bu meblağda, Salesforce Ventures'ın Quip'e yaptığı yatırımın hariç tutulduğu not ediliyor. TC haberine göre konuya yakın kaynaklar toplam satın alma bedelinin 750 milyon dolara yaklaştığını söylüyor.

Dökümanlar (Word), çalışma tabloları (Excel) ve iletişimi (Google Docs), bir arada sunan Quip, iş akışlarının hızlı ve daha akıllı bir şekilde yürümesini sağlıyor. Ekipler Quip ile bir döküman üzerinde birlikte çalışabiliyor, görev listesi oluşturabiliyor ve e-postaya ihtiyaç duymadan mesajlaşabiliyor.

Quip, 2012'de Google Maps kurucusu ve Facebook eski CTO'su Bret Taylor ve Google'da Google App Engine'i geliştiren Kevin Gibbs tarafından kuruldu. Teknoloji girişimleri arasında yaygınlıkla kullanılan verimlilik uygulaması aralarında Facebook, Instacart, New Relic, Product Hunt ve Al Jazeera'nin olduğu çok sayıda şirketle çalışıyor. Quip müşteri sayısının birkaç bini bulduğunu belirtiyor.

Satın almayla birlikte Salesforce, CRM dışındaki genişlemesine devam ederek, bulut tabanlı servislerde başta Microsoft olmak üzere rakiplerine karşı güçlü bir koz elde etmiş olacak. Quip açısındansa daha hızlı bir ölçeklenme sürecinin başlayacağını tahmin etmek zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.