CreatorDen: 'Micro influencer'lar ile ölçeklendirilebilir WOM pazarlaması

CreatorDen: 'Micro influencer'lar ile ölçeklendirilebilir WOM pazarlaması

Sosyal medya fenomenleriyle sevdikleri markaları bir araya getiren bir pazar yeri olan CreatorDen, 2016 yılının Mayıs ayında hayata geçmiş bir girişim.

CreatorDen'e yakından baktığımızda ürünün, marka ve ajansların kampanyaları hakkında detaylı bilgiler sunabildiği bir web platformuyla fenomenlerin bu kampanyaları görüntüleyip teklif yapabilecekleri bir iOS uygulamasından oluştuğunu söyleyebiliriz.

Bunun dışında girişim; içerikte kalite odaklı olması, tüm süreçleri yazılım üzerinden yürütebilmesi ve 'micro influencer'lara önem verişiyle öne çıkıyor.

CreatorDen'de tamamen online olarak işleyen kampanya süreci marka ya da ajansın kampanyanın detaylarını platforma girmesiyle başlıyor. Ardından iOS uygulaması üzerinden söz konusu kampanya için teklif geçen fenomenler, duruma göre marka ya da ajanstan içerik revizesi alabiliyor. Marka ya da ajansların online olarak ödeme yaptığı platformda kampanya sonrasında detaylı rapor seçenekleri de mevcut.

CreatorDen komünitesi 5 bin takipçi ve üstüne sahip tüm Facebook, Twitter ve Instagram kullanıcılarına açık

Girişimcilerle konuştuğumuzda platformda 5-25 bin takipçili, 'micro influencer' olarak adlandırılabilecek kitlenin de yer aldığını öğrendik. Hatta CreatorDen ekibi 'micro influencer'ların kampanya başarısında oldukça etkili olduğunun altını çiziyor. Girişimcilerin bu konudaki düşünceleri şu şekilde: "Bizim için 'influencer' demek yüzbinlerce takipçiye sahip olmak ve onbinlerce etkileşim almak değil, kendi kitlelerinde bir değişim yaratabilme yeteneğine sahip olmaktır. Bu etkileme yeteneği de takipçi sayısından değil, kişinin yarattığı içerik kalitesi, samimiyeti ve tutkularını kitlesine yansıtabilmesinden geçiyor."

Terry Matthews öncülüğünde TRPE Venture Partners'dan ilk yatırımını alan girişimin kurucu ortakları ise Ozan Tabak ve Rick Köletavitoğlu. 'Company builder' modelini benimseyen TRPE Venture Partners'ın bünyesindeki girişimlerle yakından ilgilendiğini düşünecek olursak; CreatorDen'e satış gücü olarak TRPE'nin kurumsal network'ünden yararlanabilir gibi duruyor.

'Influencer' yani bir başka deyişle fenomenler, platformu tamamen bir iOS uygulaması üzerinden kullanıyor. CreatorDen ekibi; Facebook, Twitter ve Instagram'da minimum 5 bin takipçisi olan tüm sosyal medya kullanıcılarını platformlarına üye olmaya davet ediyor. Hem CreatorDen hem de fenomen pazarlamasıyla ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.