Avrupa'da ülkelere göre en çok yatırım alan girişimler haritası

Avrupa'da ülkelere göre en çok yatırım alan girişimler haritası

iyzico Yatırım analizleri platoformu CB Insights, ülkeler bazında Avrupa'nın en çok yatırım alan şirketlerini sıraladı. Söz konusu sıralamada Türkiye'den listeye giren girişim Iyzico.com olarak gösteriliyor ancak 19,2 milyon dolarlık yatırımla Cardtek'in ilk sırada olması gerektiğini söyleyebiliriz.

Avrupa'nın girişimcilik anlamındaki durumuna farklı perspektiften bakan CB Insights, bu araştırmasında 2014'ten sonra yatırım almış olan, borç finansmanı kullanmayan ve en az 1 milyon dolar yatırım almış girişimleri göz önüne almış ve ülkeleri en yüksek girişimle renklendirmiş.

Bu yılın birinci çeyreğinde 26,5 milyon dolar yatırım alan, ikinci çeyrekte ise 7,5 milyon dolar yatırım toplayan Türkiye, CB Insights'ın sıralamasında 24. sırayı alıyor ama Cardtek yatırımı göz önüne alındığında daha yukarılarda olabileceğimizi söyleyebiliriz. Türkiye'nin altında daha çok Doğu Avrupa ülkeleri yer alırken, Batı ve Kuzey Avrupa ülkeleri listenin üst sıralarında yer alıyor.

Birkaç örnek vermek gerekirse İsveç'ten Spotify yaklaşık 2,3 milyar dolar yatırımla ilk sırada, Almanya'dan Delivery Hero 1,3 milyar dolar ile ikinci sırada, Fransa'dan BlaBlaCar ise 355 milyon dolar ile 3. sırada yer almış. Çek Cumhuriyeti'nden AVAST Software, Hollanda'dan Adyen ise Avrupa'nın 100 milyon dolardan fazla yatırım alan ve unikorn yani milyar dolar değerlemeli girişimleri arasında yer alıyor.

CB Insights'ın ülkeler bazında en çok yatırım alan girişim haritasını ve girişim listesini aşağıda görebilirsiniz.

Avrupa-Yatirim-Girisim

cb-insights

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.