Uber kendi harita teknolojisi için 500 milyon dolar yatırım yapacak

Uber kendi harita teknolojisi için 500 milyon dolar yatırım yapacak

Paylaşımlı araç pazarının lideri konumunda olan Uber kendi harita teknolojisini geliştirmek için büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. The Financial Times'ın aktardığına göre şirket bu yolla Google'a olan ''göbek bağını'' kesmeyi hedefliyor.

Uber yapacağı 500 milyon dolarlık yatırım ile tüm dünyayı kapsayacak şekilde bir haritalama yapacak. Şirket Uzun vadede de kendi geliştirdiği haritasını uygulaması üzerinde kullanacak. İlk etapta 500 milyon dolar yatırım yapılacak projenin tam anlamıyla tamamlanması için daha fazla bütçeye ihtiyaç duyduğu analistler tarafından belirtilmiş.

Sürücüsüz otomobiller konusunda da çalışmalar yapan Uber'ın önümüzdeki süreçte kendi teknoloji ile geliştirdiği bir haritaya ihtiyaç duyduğu aşikardı. Küresel haritalama çalışmaları için geçtiğimiz hafta Meksika'da çalışmalara başladığı belirtilen şirketin projenin tamamı için ne kadar süreye ihtiyaç duyduğu bilinmiyor. Google'ın 10 yıldan fazla süredir harita teknolojisi üzerinde çalıştığını düşünürsek Uber'in yapacak çok işi olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.