Akıllı saati Health Watch'u tanıtan Philips de kişisel sağlık verilerine odaklanıyor

Akıllı saati Health Watch'u tanıtan Philips de kişisel sağlık verilerine odaklanıyor

Giyilebilir ürünler, sağlık dünyasına yeni boyutlar kazandırmaya devam ediyor ve elektronik devi Philips de bu değişime yeni akıllı saati ve yazılım altyapısıyla ayak uydurmaya hazırlanıyor.

Philips, bizim için elektronik, beyaz eşya ve Hue gibi akıllı aydınlatma çözümleriyle akla gelen bir şirket ama Amsterdam merkezli şirketinin sağlık dikeyine odaklanan Philips Healthcare (eski adı Philips Medical Systems) bir iştiraki de mevcut. Yeni tanıtılan akıllı sağlık ürünleri ve bununla bağlantılı ekosistem de işte bu birim öncülüğünde geliştiriliyor.

The Personal Health Program yani Kişisel Sağlık Programı adıyla tanıtılan yeni ekosistem iki farklı tansiyon ölçer, ateş ölçer, akıllı saat ve baskül gibi farklı akıllı cihazlarla bilgi paylaşımı yapıyor. Bu cihazlardan elde edilen veriler de HealthSuite Health (iOS/Android) uygulaması ile takip edilebiliyor.

philips-akilli

Philips, Health Watch adlı akıllı saatini 250 dolardan fiyatlandırıyor ama saatin dokunmatik ekranı renksiz ve herhangi bir bildirim özelliği bulunmuyor. Tahmin edeceğiniz üzere Philips'in saati bir spor (fitness) bilekliği değil. Daha ciddi sağlık verilerine odaklanıyor; kalp ritmi ve uyku düzeni gibi ölçümler de yapıyor.

Çok yönlü bir akıllı sağlık sistemi geliştiren Philips'in bundan sonraki süreçte pazardaki mücadelesi izlemeye değer olacak. Diğer yandan akıllı saat tarafında çok iddialı bir fiyatla çıkış yapmadığını da söylemek gerek. Kişisel görüşüm cihazları mümkün olduğunca ucuza satarak sağlık verilerini toplamaya çalışan şirketlerin uzun vaadede daha kârlı olacağı yönünde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.