Google'ın kardeş şirketi Verily, GlaxoSmithKline ile biyoelektronik şirketi kuruyor

Google'ın kardeş şirketi Verily, GlaxoSmithKline ile biyoelektronik şirketi kuruyor

Çatısında Google dahil 11 şirket bulunduran Alphabet, ilaç devi GlaxoSmithKline (GSK) ile biyoelektronik üzerine yeni bir şirket kuracak.

Alphabet'in yaşam bilimleri şirketi Verily (eski adı Google Life Sciences), daha önce de paylaştığımız gibi sağlık ve hastalıkları önleme konusunda AR-GE faaliyetleri yürütüyor. Galvani Bioelectronics adlı yeni şirketin yüzde 55'i GSK'nın yüzde 45'i ise Verily'nin yanı Alphabet'in olacak.

Biyoelektronik alanında araştırmalar yapacak olan yen şirket mikrobiyoloji ve sinir hücrelerinin elektriksel işlevleri üzerine çalışmalar yapacak. Artrit, diyabet ve astım vb. hastalıkların durumunu ölçümlemek için cihazlar/ilaçlar geliştirecek. Paylaşılan bilgilere göre özellikle tip 2 diyabete dönük çalışmalara ağırlık verilecek ve işin hem AR-GE hem de ticari boyutları geliştirilecek.

Galvani Bioelectronics'in operasyonlarının esas bölümü GSK'nın Birleşik Krallık'taki AR-GE ofisinde yürütülecek. Verily'nin San Francisco ofisi de elbette bu işte pay sahibi olacak.

Şirketin resmi olarak henüz resmi olarak gerçekleşmiş değil ve rekabet kurulu incelemelerinden geçmesi gerekiyor. Ancak kesin olan bir şey var ki önümüzdeki dönemde sağlık bilimleri alanındaki araştırmalar teknoloji şirketleriyle sağlık/ilaç firmalarını birbirine daha fazla yakınlaştıracak.

GSK, geçtiğimiz ayın ortalarında da ResearchKit üzerinde artrit üzerine bir çalışma başlatmıştı ki Haziran ayında Apple'ın dijital sağlık alanında gizli/önemli bir proje yürüttüğünü ve Sage Bionetworks’ün kurucu ortağı ve başkanı Stephen Friend'ın Apple'a katılacağını paylaşmıştık.

İlgilenenler için Türkiye'de de TÜBİTAK çatısı altında bir biyoelektronik cihaz ve sistem geliştirme grubu olduğunu paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.