Atasay, Smart serisiyle giyilebilir teknolojiler alanına adım attı

Atasay, Smart serisiyle giyilebilir teknolojiler alanına adım attı

Alyans, küpe ve mücevheriyle yaklaşık 75 yıldır müşterilerine aklında yer eden Atasay'ın artık yeni bir çağrışımı var: Teknoloji. Türkiye'nin en köklü mücevherat markalarından biri olan Atasay, ürün gamına yeni eklenen Smart Jewelry ve Smart Business kategorileriyle giyilebilir teknolojiler alanına adım attı.

Atasay, akıllı her şey trendini takip eden mücevherlerini aslında ilk kez geçtiğimiz Mart'ta düzenlene Istanbul Jewelry Show'da (İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı) tanıtmıştı. Ürünlerin genel lansmanını bugün yapan Atasay, Smart Jewelry serisiyle kadın müşterileri, Smart Business serisiyle erkekleri hedeflediğini söylüyor.

atasay

Smart Jewelry, kişiye özel mesaj, video ve görsel barındıran kolye, bileklik ve yüzük tasarımlarından oluşuyor. Smart Business koleksiyonu ise kişiye özel kartvizit bilgilerinin yer aldığı kol düğmesi ve yüzük tasarımıyla basılı kartvizitleri taşıma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Smart Business ürünlerine tanımlanan kartvizit bilgileri, NFC teknolojili bir cihaza okutulduğunda bilgiler otomatik olarak karşı tarafın telefonuna kaydediliyor. 

1469783380_smartjewelery

Atasay CEO’su Atasay Kamer, Atasay'ın bu adımıyla ilgili açıklamasında, giyilebilir teknolojilerin gelecekte hepimizin alışkanlıklarını kökten değiştireceğine inandığını söylüyor ve ekliyor: "Smart Jewelry ve Smart Business, akıllı özelliklerinin yanı sıra şık tasarımıyla da dikkat çekiyor... Amacımız, giyilebilir teknolojide lüks ve stil sahibi bir dokunuş yaratmak ve bunu sürdürülebilir hale getirmek”.

Atasay'ın adımı, yurt dışında çok sayıda örneğini görsek de, Türkiye'den markaların henüz tepki vermediği bir alanda markasını öne çıkarmasıyla önemli. Ancak giyilebilir teknolojilerin, nesneleri bağlantılı hale getirme prensibiyle düşünüldüğünde sunulan aksesuarların biraz daha çalışma gerektirdiği söylenebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.