Apple elektrikli otomobil projesinden sürücüsüz otomobil yazılımına geçiş yapıyor

Apple elektrikli otomobil projesinden sürücüsüz otomobil yazılımına geçiş yapıyor

apple-car

Apple'ın elektrikli otomobil projesinde çok önemli bir değişiklik yaptığı iddia edildi. Buna göre şirket tam teşkilatlı bir sürücüsüz otomobil tasarlamak yerine sürücüsüz otomobil yazılımına odaklanmaya karar verdi.

Geçtiğimiz aylarda Apple'ın Project Titan'ı (diğer yaygın adıyla Apple Car) durdurduğu iddia edilmişti. Ardından ortaya atılan iddialar ile projenin tamamen rafa kaldırılmadığı bunun yerine işe alımların durdurulduğu yine kaynaklar tarafından açıklanmıştı. Geçtiğimiz hafta projenin başına eski üst düzey yöneticisi Bob Mansfield'ı getiren şirket bugüne önemli bir işe alım daha yaptı.

QNX isimli işletim sisteminin geliştiricisi ve BlackBerry'nin otomotiv yazılım grubu direktörü olan Dan Dodge Apple'ın elektrikli otomobil projesine katıldı. Bob Mansfield'ın ilk işe alımı olarak nitelendirilen bu hamle ile şirketin başlı başına bir elektrikli otomobil yapmaktan vazgeçtiği bunun yerine sürücüsüz otomobil yazılımı üzerine yoğunlaşacağı belirtiliyor. Geçtiğimiz aylarda şirketin BMW ve Daimler ile yaptığı işbirliği görüşmelerinde de karşı tarafın masadan kalktığı ortaya çıkmıştı.

Bob Mansfield'ın öncülüğündeki proje ile Apple'ın mevcut otomobil üreticileri ile anlaşma yaparak kendi teknolojisini entegre ettiği otomobiller fikri kulağa daha yatkın geliyor. Bunun nedeni ise sıfırdan bir otomobil tasarlayıp bunu pazara sunmanın maliyeti ve riski. Mansfield'ın katılımıyla yeniden canlandığını tahmin ettiğimiz projenin akıbetini önümüzdeki dönemde daha net görebileceğiz.

Görsel Kaynak: withGod / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.