Tablet & Coffee: Olmadık Projeler ekibinden herkese açık ofis konsepti

Tablet & Coffee: Olmadık Projeler ekibinden herkese açık ofis konsepti

Türkiye'de internet odaklı girişimcilik arttıkça ortak çalışma alanları da giderek çeşitleniyor. Olmadık Projeler'in herkese açık ofisi Tablet & Coffee de bu değişimin en yeni ve farklı örneklerinden biri.

2015 yılı sonunda Olmadık Projeler ajansını kuran Seçkin Canan, çalışma ortamında da olmadık bir şey yapmayı düşünerek ekip arkadaşlarıyla birlikte Tablet & Coffee'yi hayata geçirmiş. Böylece sadece Olmadık Projeler ekibine değil, farklı bir ortamda çalışmak isteyen herkese açık 'ofis-kafe' konsepti ortaya çıkmış.

Evet, Olmadık Projeler'in bu atölyesi genele, yani yazılım, tasarım, yeni medya gibi alanlarda çalışan herkese açık. Tek yapmanız gereken bilgisayarınızı alarak Tablet & Coffee gitmek. Tablet & Coffee'de ayrı bir toplantı odası yok, herkes geniş çalışma alanında birlikte çalışabiliyor ve sadece içtiklerinin parasını ödüyor. Yani herhangi bir aylık ödeme yapmıyor.

tablet-coffe-ofis-6

Seçkin Canan, 'Fijital (fiziki dijital) bir iş modeli' kurduklarını söylüyor ve 'Dijital dünyada çalışan insanlar, bizim hali hazırda çalıştığımız işlerde ekibe dahil olabiliyor. Yetenekleri doğrultusunda veya kendi işlerine Olmadık Projeler ekibini dahil edebiliyorlar.' diyor. Yani sektör profesyonellerine dönük olan fiziki bir sosyal ağ kurduklarını ve bunun bir 'co-working network' olarak adlandırılabileceğini paylaşıyor.

Profesyonel bir baristanın da çalıştığı Tablet & Coffee'nin üst katında 20 kişi aynı anda çalışabiliyor. Kablosuz projeksiyon ve gerekirse bilgisayar ve tablet gibi olanaklardan faydalanmak mümkün. Alt katta ise video ve endüstriyel üretimler için greenbox'tan kesim/onarım aletlerine kadar farklı araç gereçler yer alıyor.

tablet-coffe-ofis-7

Olmadık Projeler ekibinin dahi şahsi çalışma masası olmadığını da söyleyen Canan, haftanın 7 günü 9:00-21:00 açık olduklarını paylaşıyor. Gördüklerini ilgiden memnun olduklarını da ekliyor.

Şahsen Türkiye'de ortak çalışma alanı girişimlerinin büyümekte olduğunu görüyor ve özellikle İstanbul'un bu konuda önemli bir potansiyeli olduğuna inanıyorum. Tablet & Coffee'nin pek de merkezi olmayan bir semtte bu ilgiyi görmesi de sanırım potansiyelin sadece Levent-Beşiktaş arasıyla sınırlı olmadığını kanıtlar nitelikte.

Serbest çalışma alanlarıyla ilgili gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz. Bu alandaki tecrübe ve beklentilerinizi de yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.