Facebook'un günlük mobil kullanıcı sayısı 1 milyara yükseldi, hisse fiyatı zirve yaptı

Facebook'un günlük mobil kullanıcı sayısı 1 milyara yükseldi, hisse fiyatı zirve yaptı

İnternet ve teknoloji devlerinin ikinci çeyrek finansal sonuçları açıklanmaya devam ediyor. Twitter'ın kötü gidişatına karşılık Facebook'un 2. çeyrek karnesi oldukça iyi.

Aktif kullanıcı sayısı 1,71 milyar

Hızlıca rakamları aktaracak olursak; Facebook'un aylık aktif kullanıcı sayısı 60 milyonluk artışla 1,71 milyara ulaşmış. Aylık aktif mobil kullanıcı sayısı 1,57 milyar, günlük mobil kullanıcı sayısı ise 1 milyara ulaşmış. Günlük toplam aktif kullanıcı sayısı ise 1,13 milyar olmuş. Diğer yandan Facebook Messenger'ın bu çeyrekte 1 milyar kullanıcı sayısına ulaştığını da paylaşmadan geçmeyelim.

Facebook-3

Hisse fiyatı zirve yaptı

Facebook'un gelirlerindeki büyüme oranı yüzde 3,63 olmuş ki geçen çeyrekte bu oranı yüzde 3,77 idi. Bu çeyrekte 6,02 milyar dolarlık gelir tahminlerini aşarak 6,44 milyar dolar kazanan sosyal ağ devi, bu performansla hisse fiyatında da bir rekor kırarak 123,34 dolar seviyesini görmüş. Hatırlatacak olursak Facebook hisse başına 38 dolardan halka arz edilmişti.

Kullanıcı başına ortalama gelir ne kadar?

Yıllık bazda gelirlerini yüzde 59 oranında artıran Facebook, reklam gelirlerini yüzde 84 oranında artmış ve toplam reklam geliri 6,24 milyar olarak kaydedilmiş. Kullanıcı başına gelirlerde ise dünya ortalaması 3,82 dolar olarak paylaşılmış. Bu rakam ABD'de 14,34 dolara çıkarken Asya Pasifik'te 1,77 dolara kadar düşüyor.

facebook-arpu-q2-

Facebook'ta her gün 2 milyar arama yapılıyor

Diğer yandan Facebook'ta günlük 2 milyar arama yapıldığına dair ilgi çekici bir rakam var ki bu Google'ın pek de hoşuna gidecek bir sonuç değil. Bu rakam Eylül 2012'de 1 milyar, Temmuz 2015'te 1,5 milyar idi. Zuckerberg, kullanıcıların gündem konusunda başkalarının neler dediğini Facebook'ta aradığını söylüyor.

Facebook'taki yazı/paylaşım (post) sayısı ise 2,5 trilyonu geçiyor. Yani kullanıcıların arama yapmak için de yeterli sebebi var. Diğer yandan Facebook'un henüz arama reklamcılığından para kazanmak gibi bir adım atmış değil. Önümüzdeki çeyreklerde neler olacağını ilgiyle izlemeye devam edelim.

Facebook-2

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.