Ekran İşleri ile anlaşan never.no, sosyal TV çözümlerini Türkiye'ye getiriyor

Ekran İşleri ile anlaşan never.no, sosyal TV çözümlerini Türkiye'ye getiriyor

Kullanıcıyı izlediği ile etkileşime geçiren, TV odaklı içerik platformu N'oluyo'nun yapımcısı Ekran İşleri, Oslo merkezli never.no ile anlaştı. İki tarafın da bugün duyurduğu gelişme, never.no'nun sosyal TV çözümünün Türkiye'de Ekran İşleri aracılığıyla TV kanallarıyla buluşmaya başlamasının önünü açıyor.

STORY - Fox Sports

Anlaşma kapsamındaki sosyal TV çözümü, never.no'nun  STORY ve STORY VR adını verdiği, yayıncı, yapımcı ve reklam verenlerin izleyici kitlesiyle sosyal medya mecraları üzerinden yarattığı etkileşimi canlı yayına aktaran platformu. STORY anlık olarak etkileşim verilerinin eş zamanlı bir şekilde canlı yayına grafik olarak aktarılmasını kolaylaştırıyor. Çözüm aynı zamanda televizyon reklamları ya da dijital video kampanyalarına anlık olarak sosyal veri gömülmesini de sağlıyor. STORY'nin referansları arasında SKY, CBC, BBC, TNT, FOX Sports, NBC Universal, MTG, QVC, SMG gibi büyük TV kanalları sıralanıyor.

İş birliğinin bir diğer yönü de, Ekran İşleri ve never.no'nun N'oluyo ile STORY platformunun ortak kullanımına yönelik Ar-Ge çalışmalarına başlayacak olması. Ekran İşleri bu sayede N'oluyo'nun küresel standartlarda bir ürün haline gelmesini sağlayabilir. Buna ek şirketin olarak son olarak 90 bin üyeye ulaştığını duyurduğu uygulamasından sürdürülebilir gelir yaratmasını kolaylaştırabilir.

STORY’nin hem yayıncı hem de reklam verenler için çok önemli bir araç olduğuna değinen Ekran İşleri CEO’su Ali Atalık “ STORY, izleyicinin doğru bilgiyi hızlı bir şekilde almasını sağlarken, yayıncı ve reklam verenler için de farklı gelir modelleri sağlayacak” diyor.

Anlaşmanın yüksek TV izlenimi oranına sahip Türkiye'ye girişiyle never.no'nun büyümesine katkıda bulunacağı aşikar. never.no CEO’su Scott Davies'in konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:  "STORY ürünümüz aracılığıyla önemli bölgelerde televizyon ile sosyal medya arasındaki bağın çok daha sıkılaştığını gözlemledik. Türkiye gibi önemli bir pazarda da aynı şekilde büyüme göreceğimizi düşünüyoruz".

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.