Büyük veri şirketlerinden Teradata, Londra merkezli Big Data Partnership'i satın aldı

Büyük veri şirketlerinden Teradata, Londra merkezli Big Data Partnership'i satın aldı

İngiltere, son dönemde yaptığı çıkışlarla (ARM, VocaLink) adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu kez büyük veri alanındaki Londra merkezli Big Data Partnership (BDP), Türkiye'de de faaliyet gösteren Teradata tarafından satın alındı.

New York Borsası'nda halka açık bir şirket olan Teradata, büyük veri pazarındaki önemli şirketlerinden biri ve piyasa değeri 3,7 milyar dolara yakın. ABD'li şirket bu satın almayla özellikle Avrupa pazarında gücünü artırmayı planlıyor ve elbette Big Data Partnership'in yeteneklerinden de faydalanmayı umuyor.

Satın alma bedeli açıklanmış değil ancak 2012 yılında kurulan BDP'nin 4 milyon sterlinlik bir yatırımı var. Bu yatırıma liderlik eden VC Beringea ise hem Avrupa hem de ABD pazarında yatırımlar yapan bir girişim sermayesi şirketi. Big Data Partnership, özellikle açık kaynak analitik ve danışmanlık hizmetleriyle dikkat çekiyor. Teradata'nın bu alandaki Think Big birimi ile eşleşiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=OE39reL_rZA

77 ülkede faaliyet gösteriyor

77 ülkede 2 bin 600'den fazla müşterisi olan Teradata, BDP ile Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Fransa ve Nordik ülkelerinin dışında Çin'de adından söz ettirmek istiyor. BDP, bünyesindeki deneyimli büyük veri mühendisleriyle büyük veri teknolojilerinden faydalanmak isteyen şirketlere yol gösteriyor. Mevcut müşterileri arasında HSBC, ING Bank, British Gas, CERN ve British Airways gibi büyük ve önemli resmi ve özel şirketler bulunuyor.

Rakam vermek gerekirse Gartner, Market Guide for BI & Analytic Service Providers raporuna göre büyük veri analitik hizmetlerinin 2015 yılında 40 milyar dolarlık bir pazar olacağını öngörmüştü.

Tedadata'nın Türkiye'deki faaliyetlerinin de bu satın almayla gelişip gelişmeyeceğini ise önümüzdeki dönemde hep birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.