Android uygulaması 50 milyon kez indirilen Pokémon Go, Google Play'in de rekorunu kırdı

Android uygulaması 50 milyon kez indirilen Pokémon Go, Google Play'in de rekorunu kırdı

Yayınlandığı ilk haftada boyunca App Store'un gelmiş geçmiş en çok indirilen uygulaması olma ünvanını elde eden Pokémon Go, aynı başarıyı Google Play uygulama mağazasında da tekrarladı. Sensor Tower'ın raporuna göre, Pokémon Go, Android sürümünün ilk 19 gününde 50 milyon indirilme sayısını geçti. Pokémon Go, bugüne kadar bu sayıya en kısa sürede ulaşan uygulama olarak Google Play'de de yeni bir rekor kırdı.

pokemon go

Sensor Tower'ın tahmini oyunun dünya çapında toplam 75 milyon indirilmeyi geride bıraktığı. İlk kez 5 Temmuz'da yayınlanan Pokémon Go, ülkedeki henüz 32 ülkenin uygulama mağazalarından indirilebiliyor. Pokémon Go'nun yayınlandığı tüm uygulama mağazalarında indirilme sayısı ve gelirler açısından ilk sırada olduğu belirtiliyor.

Pokémon Go'nun yapımcı ortağı Niantic Labs CEO'su John Hanke geçtiğimiz günlerde oyuna, yeni eğitim ve alışveriş yöntemleriyle birlikte özelleştirilebilir PokeStop'ları ve yeni Pokémon'lar eklemeyi planladıklarını söylemişti. Oyuna eklenebileceğini söylediği bir diğer özellik de çoğalan Pokemon'lardı.

Yeni özelliklerle birlikte oyunun ilk 60 gününde 100 milyon indirilme sayısını geçerek tüm zamanların rekorunu elde etmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.