Film çekerken kullanılan otomobillerin en özeli "The Blackbird"

Film çekerken kullanılan otomobillerin en özeli

Teknoloji geliştikçe sinema filmleri ve hatta reklamlar giderek daha çekici hale geliyor ve bu da insanların beklentilerini artırıyor. Haliyle bilgisayarlı özel efektler ve bunları üreten kişiler bir sonraki özel proje için kendilerini çok fazla geliştirmek zorunda kalıyorlar.

Mill, bu alanda oldukça ün yapmış bir özel efekt firması (reklam ajansı da diyebiliriz aslında) ve bu iş için sadece uzmanlar barındırmıyor, teknoloji de geliştiriyor. The Blackbird adını verdikleri bu ürün ise otomobil reklamcılığı ve filmler için harika bir ürün.

Bu ürün sayesinde artık araçları feda etmek veya aracın olmayan bir gücünü varmış gibi göstermek pek de zor değil. Ürünü istediğiniz gibi şekillendirin ve sonra dijital olarak aracı üzerinde tasarlayın. Tekerlekleri dilediğiniz gibi değiştirin, aracın yüksekliği ve genişliği neredeyse her otomobile dönüşebiliyor ve hatta süspansiyonlar bile programlanabiliyor.

Ürün sadece mekanik olarak değil ayrıca dijital olarak da oldukça başarılı bir ürün. Üzerindeki kamera dizisi sayesinde -ki bu ekipmanı geliştirirken adını bildiğimiz hemen her aksiyon filminin arkasındaki ödüllü teknisyenlerden Lev Yevstratov ile çalışmışlar- çevreyi neredeyse gerçekten ayırt edilemeyecek şekilde tarayarak 3 boyutlu modellemesini de yapabiliyor. Bu sayede aracı giydirirken fiziksel olarak ortamda olmadığınız halde en uygun atmosferi yaratabilirsiniz. Ayrıca sanal gerçeklik gözlükleriyle aracın içerisinde gibi hareket etme imkanını da bu özellik sayesinde gerçekleştiriyor.

Bu mekanik ve programlama harikası aracı öğrenmiş olmanız filmlerdeki bazı sahnelere bakışınızı değiştirse de bu tür bir teknolojinin geliştirilmiş olması gerçekten oldukça değerli. Reklam ve filmlerde neredeyse bütün otomobillere dönüşebilen bu araç, çok spesifik bir sektörde geliştirilen başarılı bir ürünün ne kadar çok fayda sağlayabileceğinin de göstergesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.