Canlı yayın kayıtları nasıl viral olur? Periscope Highlight özelliğiyle deneyecek

Canlı yayın kayıtları nasıl viral olur? Periscope Highlight özelliğiyle deneyecek

Periscope ve genel olarak canlı yayınların en önemli sorunu, geniş bir kitleyi etkileyen son dakika gelişmeleri değillerse, viral olma başarısını yakalayıp yakalamayacakları. Çoğunlukla montajlanmadan, ham halleriyle saklanan (kedilerden yoksun) ve bu nedenle Facebook ya da Twitter için uzun sayılabilecek bu yayınları "kurtarabilecek" bir geliştirme Periscope'tan geldi. Highlights özelliğini tanıtan Periscope, bir yayının en ilginç anlarını otomatik olarak ön plana çıkarıyor.

Periscope, Highlights özelliğiyle platformunda yeniden oynatılmaya hazır her bir video için otomatik bir fragman hazırlıyor. Bu sayede videoların izlenme ve paylaşılma şansını arttırmayı uman Periscope bu Highlight'ları oluştururken, belirli sinyalleri kullandığını söylüyor ancak bunların neler olduğunu açıklamıyor. Tahminimiz, canlı yayın sırasında izleyici sayısındaki değişimler gibi faktörlerin yayının hangi bölümünün öne çıkarılacağı konusunda ipucu verebileceği yönünde.

Highlights'ın bir diğer önemli fonksiyonu, kaçırdığınız milyonlarca videoyu keşfetmeniz için kullanışlı bir kısa yol sunması. Periscope, yayınları görebildiğiniz haritasından kullanıcı profillerine kadar uygulamasının her noktasında bu yayınları öne çıkarıyor. Tweet’lerin içine entegre edilebilmeleri ise Highlights'ın keşif fonksiyonunu pekiştiriyor.

Highlights özelliğiyle birlikte Periscope yayınlarının embed edildikleri tweet üzerinden web'den izlenmesi de mümkün hale geldi. Yani Periscope bundan böyle sadece bir tweetin içine yerleştirilerek yayınlanabilecek hale geldi. Twitter, Periscope ile platformunda video izlenme sayısını ciddi ölçüde arttırmak istediği aşikar. Ancak Periscope'un Twitter'a bu kadar bağımlı hale gelmesi büyümesini sınırlayabilir...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.