MasterCard, Londra merkezli Vocalink'i satın aldı

MasterCard, Londra merkezli Vocalink'i satın aldı

Finansal hizmetler konusunda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri olan MasterCard Incorporated, İngiltere merkezli VocaLink Holdings Limited'in yüzde 92,4'ünü satın aldı.

Yapılan açıklamaya göre VocaLink'in yüzde 92,4'ü için 700 milyon sterlin (yaklaşık 920 milyon dolar) ödeyen MasterCard, VocaLink hissedarlarının 169 milyon sterlin daha elde etme şansı olduğunu söylüyor. Yani şirket değeri 1,14 milyar dolar değerlemeye ulaşabilir ve VocaLink de bir 'unicorn' niteliği kazanabilir.

VocaLink hissedarlarının kalan yüzde 7,6 hisseyi en 3 yıl daha elinde tutacağı paylaşılırken Londra merkezli şirketin İngiltere ödeme sistemleri pazarındaki konumu dikkat çekiyor. Sunduğu farklı teknolojilerin yanında ZAPP adlı bir mobil ödeme uygulamasına da sahip olan VocaLink, ACH (ABD'de finansal işlemler için kullanılan bir elektronik ağ) teknolojisi alanında İsveç, Singapur, Tayland ve ABD'de yazılım lisanslaması da yapıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=FUFKieZPSzo

Geçtiğimiz hafta ikonlaşmış logosunu yenileyen MasterCard'ın paylaştığı bilgiye göre VocaLink, 2015'te 11 milyardan fazla işleme aracılık etmiş ve 182 milyon sterlin gelir elde etmiş. MasterCard, anlaşmanın 2017 başında tamamlanması durumunda 2017 ve 2018 gelirlerinin hisse başına 5 sent artacağını öngörüyor.

Birleşik Krallık'ın finansal pazarlar arasında ne kadar önemli olduğu malum. MasterCard CEO'su Ajay Banga ise bu pazarın kendileri için stratejik öneme sahip olduğunu söyleyerek malum bir gerçeğin altını bir kez daha çiziyor. VocaLink CEO'su David Yates ise bu çıkışın iş ortakları, müşterileri ve çalışanları için olumlu gelişmeler getireceğini ifade ediyor. Yates'in satın alma tamamlandıktan sonra MasterCard yönetim komitesine katılacağına da yer veriliyor.

Hatırlatmak gerekirse İngiltere geçtiğimiz günlerde bir çok daha büyük bir teknoloji satın almasına da ev sahipliği yapmış ve çip üreticisi ARM, Softbank tarafından 32 milyar dolara satın alımıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.