Google Arts&Culture uygulamasıyla 360 derece müze gezintisi mümkün hale geldi

Google Arts&Culture uygulamasıyla 360 derece müze gezintisi mümkün hale geldi

Müzelerde sizi tarihi gezintiye çıkaracak Sanal Gerçeklik (VR) başlıkları henüz yaygınlaşmadı ancak bu deneyime geçişte yeni bir eşiği Google geride bıraktı. Geçtiğimiz yıl iOS ve Android için yayınlanan Arts&Culture uygulamasındaki önemli bir güncellemeyi duyuran Google, dünya çapında yüzlerce müzede telefonunuz aracılığıyla sanal bir gezinti yapmanızı sağlıyor.

Arts&Culture'ın yeni sürümü, Google Cultural Institute'ün son beş yıldır dünya çapında binden fazla kültür-sanat kuruluşuyla birlikte yaptığı çalışmanın bir ürünü. 70 ülkeyi kapsayan çalışmayla, uygulamaya eklenen yeni araçlar müzelerde sergilenen iş ve eserleri keşfetmenizi kolaylaştırıyor.

Yeni uygulamayla henüz 20 farklı lokasyonda Google Cardboard (ya da benzeri bir ürünle) 360 derece turlayabiliyorsunuz. Bu turunuz sırasında size, müze gezilerinde talebe göre aldığınız cihazların akıllı bir sürümü gibi, bir de sesli asistan eşlik ediyor. Google, Art Recognizer adını verdiği bu yeni araçla müze turunuzda karşınıza çıkan eserlerle ilgili bilgileri aktarıyor.

Güncelleme, çalışmaları yalnızca mobile değil, Google Cultural Institute'e ait yeni web sayfasının beta sürümüyle masaüstüne de getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.