Edward Snowden ünlü hacker Bunnie ile birlikte bir iPhone kılıfı tasarladı

Edward Snowden ünlü hacker Bunnie ile birlikte bir iPhone kılıfı tasarladı

Mark Zuckerberg yakın zamanda Macbook kamerasını kalın bir bantla kapattığını ele veren bir fotoğraf paylaşmıştı. Zuckerberg'in birçoğumuz, büyük babamız ya da teyzemizle aynı yöntemi kullanıyor olması, herkesin gizlilik konusunda bir paranoyaya sahip olduğunu gösteriyordu. Bu paranoyalara rağmen hayata akıllı telefon ve türlü cihazla devam edebiliyor olmamız, sanıyorum cihazların neler yapabileceğini yeterince iyi bilmemek, biraz da bilmeyi istememekten kaynaklanıyor...

İstisnalar da var elbette. Tanıkların anlattıkları ünlü hikayeye göre, Edward Snowden, Hong Kong'da gizlendiği sırada, NSA ile ilgili bildiklerini bir grup avukatla paylaşmadan önce, onlardan telefonlarını buzdolabına koymalarını istedi. Bunun amacı telefonların radyo sinyalleri aracılığıyla veri aktarımını ve elbette ses almasını tamamen engellemekti. Bunda soğuk olmasından ziyade buzdolabının metallerinin, elektromanyetik bir bariyer oluşturarak sızıntıları engellemesi  etkiliydi. (Detay için Faraday kafesine göz atabilirsiniz. )

Bu çok konuşulan olaydan yaklaşık üç yıl sonra Edward Snowden, radyo sinyalleri aracılığıyla telefonların dinlenmesini engelleyecek bir iPhone kılıfıyla geri döndü. 21 Temmuz günü MİIT Media Lab'de tanınmış hacker Andrew “Bunnie” Huang ile birlikte katıldıkları etkinlikte bu kılıfın tasarımlarını paylaşan ikili, kılıfla telefonunuzun radyo antenlerinden veri akışı olup olmadığını denetliyor. Wired'a konuşan Huang'ın anlattığına göre, siz cihazınızın konum gibi bilgilerini kimseyle paylaşmadığını düşündüğünüz anlarda bile riskte olabilirsiniz. Kılıfın antenlerin kapalı olduğu uçuş modundan bile daha güvenli olduğu iddia ediliyor. Zira uçuş modunda telefonlar hack'lenebiliyor.

snowden

Henüz tasarımı devam eden kılıfın, telefonunuzu olası bir saldırı anında, sizi sesli bildirimlerle uyarması ya da otomatikman kapatması mümkün. 2013 yılından bu yana "normal insanlar" gibi akıllı telefon kullanamadığını söyleyen Snowden, kılıfla bu tip saldırıların ortaya çıkarılmasının mümkün olduğunun da altını çiziyor.

Kılıfın ne zaman kullanıcılarla buluşabileceğine dair net bir tarih yok ancak ikili yakın zamanda bir prototiple gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.