Mercedes-Benz'in sürücüsüz akıllı otobüsü ilk seferini gerçekleştirdi

Mercedes-Benz'in sürücüsüz akıllı otobüsü ilk seferini gerçekleştirdi

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz'in CityPilot adını verdiği akıllı otobüs, ilk test yolculuğunu tamamladı. Amsterdam'daki Schiphol havalimanından başlayan rota, yakınlarda bulunan 20 kilometre uzaklığındaki Haarlem adlı kasabaya kadar sürdü. Sürücüsüz de çalışma özelliğine sahip bu otobüs, test yolculuğunda trafik ışıklarında durdu, tünellerden ve yayaların arasından geçerek gerçek hayat koşullarında yolculuğunu tamamladı.

Mercedes-Benz'in iki yıl kadar önce başlattığı programla otomatik pilota sahip toplu taşıma araçaları, geleceğin otobüsleri konseptiyle ortaya çıktı. Tasarım olarak da günümüzün ötesinde şık bir görünüme sahip toplu taşıma araçlarının gelecekte hayatımıza girmesi ve toplu taşımacılığı kökünden değiştirmesi bekleniyor.

CityPilot programında geliştirilen otomatik pilota sahip yolcu otobüsü maksimum 70 km/h hıza kadar yönetimini sürdürebiliyor. Navigasyon sayesinde duracağı durakları ve rotayı da belirleyen akıllı otobüs, duraklara yaklaştığında yavaşlıyor ve yolcuları indirip bindirme işlemini gerçekleştiriyor. Bakalım CityPilot projesiyle geliştirilen akıllı ve otomatik pilota sahip otobüslere ne zaman binmeye başlayacağız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.