Apple'ın Pokémon Go'dan 3 milyar dolar kazanacağı tahmin ediliyor

Apple'ın Pokémon Go'dan 3 milyar dolar kazanacağı tahmin ediliyor

Pokémon Go'nun popülerliğinden en çok faydalanacak şirketlerden biri de şüphesiz Apple. İlk kez 3 Temmuz'da App Store'da yerini alan uygulamanın bu gidişle şirkete toplam 3 milyar dolar kazandıracağı tahmin ediliyor.

The Guardian'ın haberinde yer verdiği analist tahminleri, Pokémon Go'nun etkisinin Apple'ın finansal sonuçlarına olumlu etki yapacağı yönünde. Zira, Pokémon Go oyuncularının uygulama içinden yaptıkları harcamaların yaklaşık yüzde 30'unun Apple'ın kasasına gitmesi bekleniyor.

Pokémon Go henüz Türkiye'ye açılmadı ancak genel fiyatlandırma stratejisi App Store taban fiyatından başlayarak artış gösteriyor. 100 PokéCoin için 0.99 dolar ödeyebiliyor ya da 14 bin 500 PokéCoin için 99.99 dolar harcayabiliyorsunuz. Apple, geçtiğimiz yıl Türkiye App Store için için minimum fiyatı 0.59 TL'ye çekmişti.

Henüz 35 ülkeye açılan Pokémon Go'nun başarısı, uygulama içi gelirlerle sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Uygulamanın yarattığı ayak trafiği pazarlama kampanyalarında kullanılmaya başlandı bile. Nintento ve Niantic Labs, bu özelliği de gelire çevirmeye çalışabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.