Tencent, China Music Corporation ile dev bir dijital müzik şirketi kurdu

Tencent, China Music Corporation ile dev bir dijital müzik şirketi kurdu

Çin'in dev internet holdinglerinden biri olan Tencent Holdings, dijital müzik alanında çok ciddi bir adım attı. Çin'in lider müzik yayıncısı China Music Corporation ile dev bir dijital müzik hizmeti şirketi kuracağını açıkladı.

Tencent hali hazırda QQ Music adlı bir dijital müzik hizmeti sunuyor ve yeni yapılan anlaşmayla China Music Corporation (CMC) ile QQ Music'in birleştirileceği bildiriliyor. Söz konusu birleşmenin/anlaşmanın finansal değeri açıklanmasa da konuya yakın kaynaklar yeni şirketin 6 milyar dolarlık büyük bir yapı olduğunu aktarıyor. Wall Street Journal ise CMC'nin çoğunluk hisselerinin 2,7 milyar dolar karşılığında satın alındığını belirtiyor.

Tencent Başkanı Martin Lau, bu yeni şirketin Tencent'in dijital müzik ve ilişkili işlerinin amiral gemisi olacağını söylüyor. Kurulan yeni şirketin çoğunluk hissesine sahip olan Tencent, bu şirketi halka arza kadar destekleyeceğini belirtiyor.

CMC'nin aylık 460 milyon aktif kullanıcısı var

Tencent, aylık aktif kullanıcı sayısı 762 milyon olan WeChat kullanıcılarını da oyuna dahil etmeyi hedefliyor ki China Music Corporation'ın da 460 milyon aylık aktif kullanıcısı var. Yani bu şirketin internete bağlanabilen hemen her Çinli'ye müzik dinletmesi mümkün gözüküyor.

Gerek sanatçıların bağımsız çıkışları gerekse albüm şirketlerinin hamleleri dijital müzik endüstrisini dalgalı bir denize çevirmiş durumda. Büyük internet şirketlerinin hamleleri ise elbette oyunun rengini değiştiriyor. Çin pazarı Avrupa ve Asya'yı çok etkilemeyecektir ama Avrupalı ve Amerikalı girişimlerin Çin pazarındaki payını etkilediği kesin. Bu gibi bir birleşmenin bir benzerinin Uber'e karşı yapıldığını ve çok etkili olduğunu biliyoruz. Bakalım bu gelişmeden sonra Apple Music, Google Play Music ve diğer popüler müzik uygulamaları Çin pazarında ne kadar tutunabilecek...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.