Facebook, Instant Articles özelliğini Messenger'a getiriyor

Facebook, Instant Articles özelliğini Messenger'a getiriyor

facebook-Messenger-Instant-ArticlesFacebook'un bir süredir mobil uygulaması üzerinden kullanıcılara sunduğu Instant Articles özelliği Messenger platformuna geliyor.

Instant Articles ile kullanıcılar Facebook'ta tıkladıkları bağlantı üzerinden (özellikle haber) orijinal adrese gidip yüklenmesini beklemek yerine uygulama içerisinde içeriği görüntülüyebiliyorlar. Böylece kullanıcılar okumak istediklere içeriğe hem sade bir arayüz ile hem de süper hızlı şekilde erişiyorlar. Yayıncılarla özel anlaşmalar yapan Facebook aynı zamanda yayıncıların para kazanmasına da yardım ediyor.

Mobil uygulaması üzerinde Nisan 2016'dan bu yana Instant Articles'ı kullanıcılara sunan şirket şimdi bu özelliğini Messenger platformuna getiriyor. Artık Facebook Messenger üzerinden bir link yolladığınızda eğer Instant Articles'ı destekliyorsa süper hızlı bir şekilde içeriğe erişebileceksiniz. Instant Articles'ı destekleyen linkler de aynı zamanda bağlantılar üzerinde ufak bir ikon ile gösterilecek. Android için bugünden itibaren kullanıma sunulan yeni özellik gelecek haftalardan itibaren iOS platformuna da sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.