Bilio.com kapanıyor [Doğrulandı]

Ucuzu.com olarak faaliyete başladıktan sonra Naspers Grup bünyesine geçen ve faaliyetlerini Bilio.com adıyla sürdürmeye devam eden fiyat karşılaştırma sitesi kapanıyor. Geçtiğimiz yıl dönüşüm sürecine başlanan Bilio.com'un bugün (14 Temmuz Perşembe) akşamüstü saatlerinde çalışanlarına konuyla ilgili bir açıklama yaptığı bilgisine ulaştım. Kârlılıkla ilgili sorunların öne sürüldüğü açıklamada, sitenin faaliyetlerini Ağustos ayında tamamen durduracağı bilgisine yer verildi. Şirketin yakın çevresindeki güvenilir kaynaklarımdan edindiğim bilgiye göre, Bilio.com çalışanlarının bir kısmına henüz bu bilgi verilmiş değil. Yarın (15 Temmuz Cuma) sabah saatlerinde Bilio.com'un kapanacağına dair basın açıklaması yayımlanacak.

Resmi açıklama yarın yapılacak

Bu haberi doğrulatmak ve bilgisine başvurmak için Bilio.com CEO'su Can Günay'la iletişime geçtim. Şu anda bu konuda açıklama yapamayacakları, yarın (15 Temmuz Cuma) saat 09:00'da genel açıklama yapacakları bilgisini aldım. Webrazzi olarak bu karara saygı duyuyor ve konuyla ilgili diğer detaylara girmiyoruz. Bilio.com'un akıbeti hakkında Naspers'in açıklamasını sizlere sabah saatlerinde ileteceğiz.

Güncelleme: Bilio.com'dan haberimize doğrulama geldi

15 Temmuz 09:30 Bilio.com, Webrazzi adresime gönderdiği bir e-posta ile dün akşam saatlerinde yaptığım kapanma haberini doğruladı. Türkiye’de faaliyet gösteren online fiyat karşılaştırma şirketi Bilio, dün yaptığımız haberde sözünü ettiğimiz gibi, operasyonlarını sona erdireceğini resmi olarak duyurdu.

2004 yılında faaliyetlerine başlayan Bilio.com, fiyat karşılaştırma sisteminde, cep telefonundan bilgisayara, ayakkabıdan beyaz eşyaya, müzik aletlerinden tatil ve otel fırsatlarına kadar geniş bir aralıkta, 800’den fazla e-ticaret mağazasına ait 4,5 milyon civarı ürünü listelemekteydi. Bilio, son dönemlerde teknoloji platformundan kaynaklanan sorunlar yaşıyordu.

31 Temmuz itibarıyla faaliyetlerine son verecek olan Bilio, müşterileri ve iş ortaklarına gerekli bilgilendirmeleri yapmaya başladı.

bilio

Kısaca Bilio.com

Milyonlarca ziyaretçi ile yüzlerce e-ticaret sitesini aynı platformda buluşturan fiyat ve ürün karşılaştırma sitesi Bilio.com, dünyanın en önemli medya ve e-ticaret markalarını bünyesinde bulunduran Naspers Grubu’nun bir iştiraki. Naspers’ın 13 ayrı ülkede fiyat karşılaştırma alanında kazandığı bilgi ve deneyimi Türkiye’nin hizmetine sunan Bilio.com, grubun ülkemizdeki en önemli internet yatırımlarından biri konumunda. 2004 yılından beri faaliyet gösteren Bilio.com’un fiyat karşılaştırma sisteminde, cep telefonundan bilgisayara, ayakkabıdan beyaz eşyaya, müzik aletlerinden tatil ve otel fırsatlarına kadar geniş bir aralıkta, 800’den fazla e-ticaret mağazasına ait 4,5 milyon civarı ürün listelenmekte. Ürün açıklamalarında Türkiye’nin en geniş içerik veritabanına sahip olan Bilio.com, kullanıcı deneyimleri ve yorumları doğrultusunda mağazaların güvenilirlik durumları ve hizmet kalitesini sergileyen Güvenilir Mağaza Sistemi'nin Türkiye’deki ilk ve tek uygulayıcısı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.