Yapay zekaya sahip robot köpek Domgy evcil hayvanlara alternatif olur mu?

Yapay zekaya sahip robot köpek Domgy evcil hayvanlara alternatif olur mu?

Pekin merkezli yapay zeka ve donanım girişimi ROOBO, evcil hayvan robotu Domgy'nin prototipini tanıttı. ROOBO daha önce Pudding adlı bir robotu piyasaya sürmüştü ve bu robotla çocukların eğitimi hedefleyen, sesle kontrol edilebilen bir robot üretmişti.

2014 yılında kurulan Çin merkezli ROOBO,bugün 300'e yakın çalışanı bulunan ve dünya genelinde 7 ofisi bulunan güçlü bir girişim. Seri A yatırımını alan şirket, aldığı yatırım miktarını ve yatırımcılarının kimler olduğu konusunda hiçbir açıklama yapmıyor. Bu anlamda oldukça gizemli olan şirketin hedeflediği pazar ise yapay zekaya sahip, öğrenebilen evcil hayvan robotlarını evlerin birer parçası haline getirmek.

Girişimin prototipini tanıttığı son robotu Domgy, eğlendiren ve aile dostu bir robot olma peşinde. Domgy tıpkı bir evcil hayvan gibi ayak altında dolaşan, kendini sevdiren ve yapay zeka sayesinde öğrenebilen bir robot. Bunun yanı sıra yüz tanıma sistemi sayesinde aile üyelerini tanıyabiliyor, onları selamlayıp eğlendirebiliyor.

Domgy'nin sesi erkek ya da kadın sesi olarak ayarlanabiliyor, ürün uyku moduna girebiliyor, şarkı söyleyebiliyor, hikayeler anlatabiliyor. Domgy, tam şarjıyla 4 ile 6 saat arasında kullanılabiliyor.  Ön siparişlerini Çin'de faaliyet gösteren bir kitle fonlama sitesinden bağış karşılığı toplamaya başlayan Domgy'nin, 2016 yılının sonunda ilk sahiplerine ulaşması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.