Google iki yeni akıllı saat üzerinde çalışıyor olabilir

Google iki yeni akıllı saat üzerinde çalışıyor olabilir

Google'ın  tamamen kendi yapımı bir telefonu üreteceği bilgisinden sonra bu kez de iki yeni akıllı saat projesi başlattığı iddiası ortaya atıldı.

Google'ın akıllı saat projeleri için Angelfish ve Swordfish kod adlarını kullandığı belirtiliyor. İki akıllı saatin de birbirinden farklı ebatlara ve donanım özelliklerine sahip olması bekleniyor. Saatlerin ayrıca Google'ın geçtiğimiz ay düzenlediği I/O etkinliğinde tanıttığı yapay zeka tabanlı asistan bot ile geleceği söyleniyor. Angelfish'in 42mm-46mm arasında ebatlarda, GPS ve LTE bağlantı donanımı, kalp atış monitörü ve üzerinde 5 tuş ile geleceği iddia edilmiş.

Swordfish ise yine GPS ve LTE bağlantı donanımkarı, kalp atış monitörü ve üzerinde 3 tuş ile gelmesi bekleniyor. Swordfish'in ise boyut olarak Angelfish'ten daha ufak olması bekleniyor. İlginç olan ise Angelfish'in üzerinde bulunan ekstra iki farklı tuşun (toplamda 5 tuş) hangi görevleri üstleneceği. Bunun nedeni ise akıllı bir saat için 5 farklı tuşun ilk bakışta kulağa oldukça fazla gelmesi. Google'ın akıllı saatleri ne zaman piyasaya süreceği ise bilinmiyor.

*Görsel temsilidir.

Görsel Kaynak: Shutterstock.comAndrey_Popov

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.