Siemens, yeni teknoloji projelerine ve girişimlerine 1 milyar euro yatırım yapacak

Siemens, yeni teknoloji projelerine ve girişimlerine 1 milyar euro yatırım yapacak

Endüstri devlerinin yeni teknoloji girişimlerine yatırım yapmasına alıştık diyebiliriz. Alman teknoloji devi Siemens de bunlardan biri ve 1 milyar euro yatırım hedefiyle çıtayı yükseltiyor.

Reuters'in haberine göre Siemens, önümüzdeki 5 yıl içinde 1 milyar euro (3,22 milyar TL, 1,1 milyar dolar) tutarında yatırım yapmayı hedefliyor. Bu yatırım özellikle yapay zeka, sürücüsüz otomobiller, blockchain uygulamaları, merkezileştirilmemiş elektrifikasyon gibi yenilikçi alnalarda gerçekleşecek.

Siemens sadece yeni girişimlere değil, kendi çalışanlarına ve şirket içi projelere de bu bütçeden yatırım yapacak. Bu birim Siemens CTO'su Siegfried Russwurm tarafından yönetilecek. ABD, Çin ve Almanya'da da ofisleri olacak.

Bildiğiniz gibi Siemens ev aletlerinden endüstriyel gaz türbinlerine, tıbbi cihazlardan yenilebilir enerji çözümlerine kadar geniş bir yelpazede üretim yapan bir endüstri devi. Avrupa'nın lider mühendislik şirketi olarak biliniyor ve bu açıdan bakıldığında yatırımın boyutunu anlamak kolaylaşıyor.

next47, elektrikli uçaklar için çalışacak

Siemens, bu yeni yatırım birimiyle güç verdiği ilk projenin de next47 olduğunu paylaşıyor. Alman devinin elektrikli uçak teknolojilerine odaklanan next47 projesinin bir ortağı da Airbus.

Siemens'in mevcut tecrübelerini dijital dünyanın dinamikleriyle yeni bir yön vermek istediği belirtiliyor ki 'endüstri 4.0' teriminin giderek sıkça kullanıldığını görüyoruz ve bu terimi en iyi şekilde benimsemesi gereken şirketlerden biri hiç şüphesiz Siemens.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.