Kleiner Perkins 1,4 milyar büyüklüğünde iki yeni fon duyurdu

Kleiner Perkins 1,4 milyar büyüklüğünde iki yeni fon duyurdu

Silikon Vadisi'nin en köklü risk sermayesi şirketlerinden olan Kleiner Perkins Caufield & Byers toplam hacmi 1,4 milyar dolar olan iki yeni fonunu duyurdu.

Kleiner Perkins'in oluşturduğu yeni iki fonun bir tanesi spesifik olarak'late-stage'kategorisindeki şirketlere yatırım yapmak için kurulmuş durumda. KPCB Digital Growth Fund III ismindeki bu fonun hacmi ise 1 milyar dolar. Digital Growth Fund III ile birlikte şirket Uber, Airbnb, Dropbox ve Snapchat gibi değerlemesi 1 milyar doları geçmiş şirketlere 'late-stage' yatırım yaparken bu bir milyar dolarlık fonunu kullanacak. Şirket late-stage turunda yatırım yapmak için Digital Growth Fund'ı ilk olarak 2010 yılında kurmuştu.

Şirket diğer 400 milyon doları ise erken aşama ve büyümekte olan şirketlere yatırım yapmak için kullanacak. Şirketin 400 milyon dolarlık bu yeni fonu 'erken aşama' şirketlere yatırım yapmak için kurduğu yedinci fon olma özelliğini taşıyor. Aslan payını oluşturan 1 milyar dolarlık Digital Growth Fund III'ü yönetecek isimler ise Mary Meeker, Ted Schlein, Mood Rowghani ve Noah Knauf olarak açıklanmış.

Kleiner Perkins Caufield & Byers'ın, Türkiye'nin önde gelen e-ticaret şirketlerinden Trendyol'da da yatırımı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.