Lyft, Uber karşısında 'savaşı' kaybetmiş olabilir

Lyft, Uber karşısında 'savaşı' kaybetmiş olabilir

ABD'deki araç paylaşım pazarında Uber'ın en büyük rakibi konumunda olan Lyft potansiyel alıcılara kapıyı aralamış durumda. WSJ'ın haberine göre şirket olası alıcılarla görüşmelerde aracılık yapması için Qatalyst Partners ile işbirliği yapıyor.

2012 yılında kurulduktan sonra bugüne kadar toplamda 2 milyar dolar yatırım alan Lyft ABD pazarında Uber'in karşısındaki en büyük rakip konumunda. Neredeyse Uber'ın olduğu tüm şehirlerde hizmet veren Lyft özellikle fiyat konusunda çoğu zaman Uber'dan daha ucuz olmasıyla ve aynı konforu sağlamasıyla biliniyor. Ancak görünen o ki şirket uzun vadede bu rekabeti çok sürdürülebilir olarak görmüyor. Bu sebeple de şirket büyük satın alma ve birleşmeler konusunda uzman Qatalyst Partners ile işbirliği yaparak potansiyel alıcılara ulaşmaya çalışıyor.

ABD pazarında Uber'ın bir diğer rakibi olan Sidecar ise Aralık ayında hizmetini durdurmuştu. General Motors tarafından satın alındıktan sonra servisini durduran Sidecar ''hiçbir'' kategoride fiyat konusunda Uber ile rekabet edemediğini itiraf etmişti. Lyft'in de benzer sebeplerden dolayı rekabetten çekilebileceği konuşulanlar arasında. 1 milyar dolarlık yatırım turunda Lyft'e 500 milyon dolar yatırım yapan General Motors ise potansiyel alıcılar arasındaki en kuvvetli isim. General Motors bilindiği gibi Lyft ile birlikte sürücüsüz otomobiller konusunda da ortak çalışmalar yapıyordu.

Lyft'in olası satın alınması ve servisini kapatma ihtimalini düşündüğümüzde Uber ABD pazarını tek başına domine edecek. Bunun rekabet ve kullanıcılara memnuniyet olarak geri dönüşünün çok olumlu olmayacağını düşünebiliriz. Kişisel deneyimim olarak New York'ta Lyft herzaman birinci tercihim olmuştu. Bunun nedeni ise aynı hizmeti daha uygun fiyatlı olarak almak ve ''yoğun'' saatlerde Lyft'in daha makul bir politika izlemesiydi. Lyft'in akıbetini önümüzdeki dönemde çok daha net olarak görebileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.