Avukat chatbot kullanıcılarını toplam 2.5 milyon dolarlık park cezasından kurtardı

Avukat chatbot kullanıcılarını toplam 2.5 milyon dolarlık park cezasından kurtardı

Chatbot'ların ekonomiye hatta cebinize ne kadar katkı sağlayabileceği konusunda ufuk açıcı bir örnek var ve adı DoNotPay. 21 ay önce Londra ve New York'ta park cezalarına itiraz etmek üzere geliştirilen, dünyanın ilk avukat chatbot'u, geçen sürede toplam 160 bin vakayı başarıyla sonuçlandırdı.

Bugüne kadar toplam 250 bin park cezasına itiraz eden DoNotPay bunların 160 binini kazandı. Başarı oranı yüzde 64 olan chatbot'un itiraz ettiği cezaların toplam parasal değeri 4 milyon yani DoNotPay, bugüne kadar kullanıcılarına 2.5 milyon dolar kazandırdı.

DoNotPay'in ilginç bir diğer tarafı geliştiricisinin sadece 19 yaşında olması. Londra'da yaşayan Joshua Browder 18 yaşında, 30 farklı park cezası aldıktan sonra chatbot'u geliştirmeye karar verdiğini söylüyor. Park cezası alan insanların aslında suç işlemek istemediklerini ancak devlet tarafından bir tür gelir kaynağı olarak görüldüklerini düşünen Browder kod yazmayı kendi kendine öğrenmiş.

Tahmin edeceğiniz gibi, park cezalarına itiraz süreci ise kalıplaşmış bir dizi eylemi içerdiğinden yapay zeka destekli bir chatbot için biçilmiş kaftan. DoNotPay'i kullanarak itiraz etmek ve böylelikle avukatlara para ödemek istemeyen insanlar, websitesine giriş yapıp, burada chatbot'un konuyla ilgili sorularına cevap veriyor. Chatbot bu yanıtları kullanarak sizin yerinize itirazınızı yetkililere iletiyor ve sonucu size iletiyor.

Browder ücretsiz sunduğu chatbot'u önümüzdeki dönemde Seattle'a açmayı planlıyor. Bunun ardından, benzer bir kolaylığı kaçırılan uçuşlar için kullanıcılar yerine yapılacak itirazlar için uyarlamayı planlıyor Browder. 18 yaşındaki geliştiricinin gösterişsiz bot'ları dünyayı daha iyi bir yer yapmak için parlatılmış muadillerinden daha çok gelecek vaat ediyor. Browder, mültecilerilerin sığınma başvurusu için kullanabilecekleri bir chatbot projesiyle Highland Capital'ın yaz hızlandırıcı programına katılmaya hak kazanmış. Burada IBM Watson ile çalışacak olan Browder, AIDS hastalarının haklarını anlayabilecekleri bir chatbot geliştirmeyi planladığını da söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.