Arama sonuçlarına şarkı sözlerini ekleyen Google sanatçılar için milyonlarca dolar ek gelir yaratabilir

Arama sonuçlarına şarkı sözlerini ekleyen Google sanatçılar için milyonlarca dolar ek gelir yaratabilir

Dinlediğiniz şarkının sözlerini Spotify'da bulamıyor olabilirsiniz ama artık Google'a sorabilirsiniz. Toronto merkezli LyricFind ile anlaşan Google, kendisine sorduğunuz bir şarkının sözlerinin doğrudan arama sonuçlarında gösteriyor. Google anlaşmayla sanatçılara da yeni bir gelir fırsatı yaratıyor.

Anlaşmayla birlikte zaman zaman baş ağrısına dönen şarkı sözü arama macerası epey bir kısalıyor. Google'ın anlaşmasının uluslararası nitelikte olduğu da notlar arasında. 27 Haziran itibariyle ABD'de devreye alınan yenilik, önümüzdeki dönemde diğer ülkelere de açılacak.

total eclipse
Kaynak: engadget

Billboard'a konuşan LyricFind kurucu ortağı ve CEO'su Darryl Ballantyne, anlaşma kapsamında sanatçı ve yayıncılar için milyonlarca dolar ek gelir yaratılmasının mümkün olduğunu söylüyor. Sanatçılar, şarkı sözlerinin arama sonuçlarındaki gösterimi başına belirli bir telif alıyor. Daha fazla gösterim daha fazla gelir demek oluyor. Google içinse şarkı sözlerinin dev trafiğini yeni online müzik servisine yönlendirmek için bir fırsat doğuyor.

Bugün 4 binden fazla yayıncıya ait şarkı sözlerinin hakkını elinde tuttuğunu söyleyen LyricFind, 100 ülkedeki online servis ve siteleri lisanslıyor. Girişim bu sayıyı önümüzdeki yıldan itibaren 200'e çıkarmayı amaçlıyor. LyricFind halihazırda Deezer, Pandora ve Amazon'un müzik servisleri için senkronize şarkı sözü bulma hizmeti sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.