Robocombo Türkiye'de kendin yap topluluğunun sanal IKEA'sı olmaya aday

Robocombo Türkiye'de kendin yap topluluğunun sanal IKEA'sı olmaya aday

Türkiye'de Raspberry Pi'dan Arduino'ya ya da 3D yazıcıya kadar kendin yap meraklılarının olmazsa olmaz ürünlerini edinebileceğiniz farklı online mağazalar var. Kısa bir süre önce açılan Robocombo.com ise bu topluluğun neredeyse tüm donanım ihtiyaçlarını ön gören bir adres olmasıyla ayrışıyor.

Bir robotik market olarak tanımlanan Robocombo.com'da hobi elektronik ve robotik ürünler arasında Arduino, Raspberry Pie, drone üretim parçaları, robotik parçalar, elektronik devre elemanları, geliştirme ve elektronik kartları, motorlar, sensörler, eğitim setleri gibi çok sayıda donanımın satışı yapılıyor. Mağaza, bu alana ilgi duyan öğrenci, eğitmen, bu alanda çalışanlar ve makerlar gibi gün geçtikçe büyüyen bir kitleyi hedefliyor.

KODLAB Yayıncılık öncülüğünde yedi aylık sürede kurulan Robocombo, iki mekatronik mühendisi, iki e-ticaret uzmanı ve bir yöneticiden oluşan beş kişilik bir ekibe sahip. 1 Haziran'dan itibaren satışa başlayan girişimin kendi verilerine göre, Robocombo.com mağazasında bugün bin 300 ürün yer alıyor. Popülerlik kriterine göre seçilen bu ürünlerin tümü için aynı gün teslimat hizmeti sunuluyor.

Kurucu ortağı Muharrem Aras, e-ticaretin ilk adım olduğunu ve bu alanda üretim ve eğitimlerle hizmet kapsamını genişleteceklerini söylüyor, önümüzdeki dönemde.

Robocombo'da satılan ekipmanlarla yapılabilecek ürün çeşidi ve sayısı ise tamamen kullanıcıya kaldığı için limitsiz. Yaratıcılık gerektiren bu alanda e-ticareti destekleyici içeriğin satışlarda etkili olabileceğini düşünmek zor değil. Robocombo bu yönden Hayaletveyap adında bir blogla destekleniyor.

Girişim, binlerce kişiye ilham veren yaratıcılık tarafını güçlü içerik ve kaliteli satış hizmetiyle tamamlayabilirse, Türkiye'de maker topluluğunun uğrak adreslerinden biri haline gelebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.