eBay, MallforAfrica ile Afrika pazarına açılıyor!

eBay, MallforAfrica ile Afrika pazarına açılıyor!

Küresel pazar yeri girişimi ebay, şimdi de Afrika'ya açılıyor. ABD'li girişim MallforAfrica.com ile yaptığı anlaşmayla gelişmekte olan Afrika pazarında büyüyecek.

eBay satıcılarına yakında Afrika'nın kapılarını açacak olan işbirliği önümüzdeki ay (Temmuz 2016) devreye alınacak. Bu sayede ilk olarak Nijerya ve Kenya'daki alıcılar ebay Amerika'nın tüm ürün envanterine erişebilecek. Gana da 2016 içinde Amerika mağazalarından alışveriş yapabilecek Afrika ülkelerinden biri olacak.

Açıklanan bilgilere göre satışlar Ebay.MallforAfrica.com adlı bir site üzerinden yapılacak ve hem ABD'deki bireysel satıcılar hem de şirketler Afrika'daki müşterilere ulaşabilecek. MallforAfrica CEO'su Chris Folayan, MallforAfrica tarafından geliştirilen bir eBay uygulaması hayata geçireceklerini ve Afrikalı kullanıcıların bu uygulama ile MallforAfrica üzerinden alışveriş yapabilceğini ekliyor.

Afrika'nın 2025 e-ticaret hacmi 75 milyar dolar

Söz konusu anlaşmanın ebay'in MallforAfrica'dan bir hisse satın alması vb. şekilde gerçekleşmediğini de paylaşalım. İki şirket arasında pazarlama, lojistik ve tabi bir açıdan finansal bir işbirliği söz konusu olacak. Tabi bu ilişkinin ilerleyen aşamada farklı noktalara gelmesi de mümkün.

afrika-eticareteBay'in neden böyle bir adım attığını anlamak içinse sağdaki grafiğe bakmak yeterli. 2025'te Afrika'da 75 milyar dolarlık bir e-ticaret pazarı olması bekleniyor ki özellikle Nijerya bu konuda önemli ülkelerden biri olarak görülüyor. Nijerya için 2015 e-ticaret pazar öngörüsü de 10 milyar doları buluyor.

Bakalım Rocket Internet'in de aktif olduğunu bildiğimiz Afrika pazarına kimin hakim olacağını merakla bekliyoruz ve umuyorum bu pasta içinde Türkiye'deki e-ticaret girişimlerinin de küçük de olsa bir payı olur.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.