Flirtey, şimdi de denizle kara arasında drone ile tıbbi destek taşıdı

Flirtey, şimdi de denizle kara arasında drone ile tıbbi destek taşıdı

2015 Temmuz'unda ABD’nin ilk hükümet onaylı insansız hava aracı (drone) ile ürün taşımasını yapan Flirtey, bir yıl sonra yeniden sahnede. Nevada merkezli girişim bu kez deniz-kara arasında bir transfer gerçekleştirdi.

New Jersey'de gerçekleştirilen transferde 6 pervaneli, karbonfiber ve alüminyum parçaların yanında 3 boyutlu yazıcıdan çıkan bileşenlere sahip bir İHA kullanılmış. FAA (Federal Havacılık Kurumu) tarafından onaylanan uçuş, Johns Hopkins işbirliğiyle gerçekleştirilmiş.

Geçen yıl kırsal bir bölgeye ilaç temini yapan Flirtey, bu kez karadan alınan laboratuvar örneklerini (kan, idrar vb..) deniz üzerindeki bir platforma götürmüş ve geri dönerken arıtma tabletleri, insülin ve yardım çantası gibi ürünleri denizden sahile taşımış.

Flirtey'nin CEO'su Matt Sweeney, yaptıkları teslimatın insancıl bir ihtiyaç olduğunu söylüyor. Ticari taşımacılık isteklerine değiniyor ve "Endüstrideki yeni büyük adım, tüketicilerin evlerine ticari İHA teslimatı ile gerçekleşecek." diye ekliyor.

Çeşitli yardım kuruluşlarının da hazır bulunduğu bu uçuş, olası doğal afet, savaş vb. durumlarında yaralılar açısında hayati önem taşıyan bir transfer. Diğer yanda ise insanların hayatına mal olan bu çalışmaların ötesinde silahlı İHA geliştirmeleri de tüm hızıyla devam ediyor. Yani teknolojinin her zaman çift yönlü kullanılacağını bizlere hatırlatıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.