Apple eski mühendislerinin girişimi Pearl ilk ürünü RearVision'ı tanıttı

Apple eski mühendislerinin girişimi Pearl ilk ürünü RearVision'ı tanıttı

Bugün her ne kadar elektrikli ve sürücüsüz otomobillerden sıkça bahsediyor olsak da, piyasadaki mevcut araçların daha teknolojik hale getirilmesine dair atılan adımları çok da sık göremiyoruz. Bundan öncesinde Apple için çalışan 3 mühendisin kurucu ortaklığını üstlendiği yeni girişim Pearl ise tam olarak bu alanda hizmet vermeyi amaçlıyor. Kısacası amaçları her otomobile en son teknolojik özellikleri en uygun şekilde aktarabilmek. Pearl, bu kapsamdaki ilk ürünü RearVision'u duyurdu.

RearVision aslında bildiğimiz anlamda bir plakalık. Bu ürün sayesinde plakalığınızı değiştiriyor ve otomobilinize, geri görüş kamerası özelliği kazandırabiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken tek şey ise ürünü satın almak ve basit birkaç adımla plakalığınızı değiştirmek. Sonrasında ise akıllı telefonunuz üzerinden geri görüş kamerasına bağlanmanız ve geri geri giderken araç içerisinde uygulamayı açarak, akıllı telefonunuzdan otomobilinizin arkasını görebiliyorsunuz. Uygulamanın hem iOS hem de Android sürümü bulunuyor.

RearVision sayesinde kullanıcılar sadece dakikalar içerisinde ürünün kurulumunu gerçekleştirebilirken, üzerindeki çift HD kamera ile 180 dereceye kadar geniş bir görüş açısını gözünüzün önüne getiriyor. Üstelik, tehlikeli ve çarpabileceğiniz objelerle ilgili de size bilgi veriyor. Şu anda ön sipariş almaya başlayan ürünün fiyatı ise 499.99 dolar olarak belirlenmiş.

Şu anda 70 kişinin çalıştığı belirtilen Pearl adlı girişim sanıyoruz yeni ürünler de geliştirmeye devam edecek. Bu arada kurucu ortaklarının eski Apple çalışanı olduğu bu girişimin, 50 eski Apple çalışanını da istihdam ettiğinin altını çizmemiz gerekiyor. Yani girişim Apple'dan ciddi bir göç almayı başarmış ve yakında ismini bir büyük yatırım ya da satın alma ile duymamız ihtimaller dahilinde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.