Instagram 500 milyon kullanıcı sayısını geride bıraktı

Instagram 500 milyon kullanıcı sayısını geride bıraktı

Instagram'ın büyümesi yalnızca devam etmiyor; aynı zamanda hızlanıyor. Bugün yeni bir eşiği geride bıraktığını açıklayan Instagram, 500 milyon kullanıcıyı geçtiğini duyurdu. Yeni 100 milyon kullanıcısını son dokuz ayda kazandığını söyleyen şirket için bu, aynı oranda büyümenin daha kısa sürede sağlandığı anlamına geliyor.

Instagram'ın açıkladığı bir diğer çarpıcı veri, toplam kullanıcılarının 300 milyondan fazlasının sosyal ağı her gün kullanıyor olması. Yani Instagram'ın günlük aktif kullanıcı sayısı 300 milyonun üzerinde. Kıyas için Instagram, Aralık 2014'te toplam 300 milyon kullanıcıya ulaşarak Twitter'ı geçtiğini duyurmuştu. Bu dönemde günde ortalama 70 milyon fotoğrafın paylaşıldığı sosyal ağ için bu sayı bugün 95 milyon.

Tam anlamıyla küresel bir sosyal ağ haline gelen Instagram'ın kullanıcılarının 400 milyonu (yüzde 80) ABD dışından geliyor. Ancak etkileşimin nasıl değiştiği önemli bir soru işareti olarak duruyor. Quintly adlı şirket tarafından yapılan araştırmayagöre, Instagram'daki yorumların ve beğenilerin sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 33 oranında düştü. Quintly’nin 13 bin Instagram hesabını baz alarak yaptığı bu araştırmada çıkan sonuçlar, Instagram’da kullanıcıların geçirdiği zamanı azalttıklarını gösteriyor olabilir. Instagram açıklamasında bu konulara değinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.