FinLeap yeni fintech girişimleri için 21 milyon euro yatırım aldı

FinLeap yeni fintech girişimleri için 21 milyon euro yatırım aldı

Berlin merkezli fintech girişimi FinLeap, aslında yeni fintech'lara yaratmak için ortaya çıkmış ve finansı yeniden şekillendirmeye çalışan bir girişim. Daha önceki yatırımcısı HitFox Group ve bazı sigorta firmalarından da gelen yatırımla kasasına 21 milyon Euro'luk yeni tur yatırımını sokmayı başaran FinLeap, değerlemesini de tam 121 milyon Euro'ya çıkarmış oldu.

FinLeap'in kurucu ortaklarından olan Ramin Niroumand, yaptığı açıklamada son 20 ayda tam dokuz yeni fintech kurduklarını ve bu fintech girişimlerine 500 bin Euro ile 5 milyon Euro arasında yatırım gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

Bildiğiniz gibi bu yılın ilk çeyreğinde, FinLeap'in girişimlerinden Berlin merkezli solarisBank, tam yetkili bankacılık lisansı almış ve bankacılığı bir platform olarak farklı ürünlerle hizmete sunmuştu. Bu gibi pek çok fintech girişimine hizmet veren FinLeap aslında aynı zamanda bir hızlandırıcı program olarak bile nitelendirilebilir.

FinLeap bünyesine kattığı yeni girişimlere tohum yatırımı gerçekleştiriyor. Halen fintech girişimlerine 500 bin Euro ile 5 milyon Euro aralığında yatırımlar yapmaya devam eden FinLeap, kendisi ve portfolyosundaki girişimlerle 250'den fazla kişiye istihdam da sağlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.