1,3 milyon dolar yatırım alan özel eğitim platformu Preply.com, Türkiye'ye açılacak

1,3 milyon dolar yatırım alan özel eğitim platformu Preply.com, Türkiye'ye açılacak

Uluslararası özel eğitim platformu Preply.com, 1,3 milyon dolarlık tohum yatırım aldığını ve Türkiye pazarına gireceğini açıkladı.

Kısaca tanıtmak gerekirse Preply, çeşitli kategorilerde (yabancı diller, bilim dalları, hobiler vb.) çevrimiçi ve yerel eğitmenlere ulaşmayı sağlayan bir platform. 2013 yılında Ukrayna'nın başkenti Kiev'de kurulmuş ve şu anda 25 bin özel eğitmen ile 70 bin öğrenciye hizmet sunuyor. 27 farklı dilde her ay 10 bin saat ders yapılıyor.

Preply, kuruluşundan bu güne çekirdek takımını 5'e, gelirlerini de 10'a katlamayı ve yatırımcıların ilgisini çekmeyi başarmış. DocPlanner.com’un Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mariusz Gralewski, Booking.com'u eski Pazarlama Şefi Arthur Kosten, Techstars ve bir grup yatırımcı hızlı bir büyüme gösteren Preply'ye 1,3 milyon dolar yatırım yapmış.

Preply egitim platformu

Yeni pazarlar arasında Türkiye de var

Bu ilk yatırımla vakit kaybetmeden yeni pazarlara açılmayı planlayan Preply'nin radarındaki ülkelerden biri de Türkiye. Kiev merkezli girişim Almanya, Birleşik Krallık ve İspanya ile eş zamanlı olarak Türkiye'de de faaliyetlerine başlamayı planlıyor.

Şu anda preply.com/tr/ adresi aktif olmasa da Temmuz ayında Preply'nin bu sayfadan Türkçe olarak yayında olacağını sektör oyuncuları, eğitmen ve öğrencilerle paylaşabiliriz.

Çevrimiçi eğitim ve yerel eğitmenlere aracılık eden platformların da önümüzdeki dönemde daha fazla gündemimizde olacağını pekala söyleyebilirim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.