Satya Nadella: Windows işletim sistemi değil, bir servis

Satya Nadella: Windows işletim sistemi değil, bir servis

Satya NadellaMicrosoft'un geçtiğimiz hafta içerisinde LinkedIn'i 26 milyar dolara satın almasıyla iki şirketin CEO'ları çalışanlarla toplantılar yaptılar. Microsoft'un CEO'su Satya Nadella'nın LinkedIn çalışanlarına yaptığı konuşma önemli ayrıntılar içeriyor.

Nadella'nın konuşmasında ilk dikkat çeken kısım 'işletim sistemi'ni yeniden tanımlamak istemesi. Sadece tek bir cihazda çalışabilen klasik sistemler yerine Windows 10 ile birlikte yeni bir dönemi açtıklarını söyleyen Nadella, sistemin tüm platformlarda çalışabildiğinin tekrar altını çizmiş. Bu özelliği sayesinde de Windows'u 10 versiyonuyla birlikte ''sadece bir işletim sistemi'' olarak değil ''servis'' olarak konumladıklarını ve tanımladıklarını belirtmiş.

Windows'un ve güncellemelerinin bugün dünyadaki en büyük servis konumunda olabileceğini söyleyen Nadella, yaptıkları güncellemelerin her gün 1,5 milyar cihaza dokunduğunu açıklamış. Bununla birlikte ''işletim sistemi'' tanımını yeniden yapmak istediklerini vurgulamış. Mobil değişime yeterince ayak uyduramadıklarını ve pazarda güçlü bir konuma gelemediklerini açıkça belirten Nadella'nın şu anda mobili daha iyi anladıklarını ve servis/ürünler ile bu alana gerekli adımlarını attıklarını yenilemiş.

Satya Nadella konuşmasının son bölümünde ise kendilerine göre ''next big thing''in sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik olduğunu açıklamış. Bu alanın kendilerini çok heyecanlandırdığı ve buradaki varlıklarını da HoloLens ile sağlayacaklarını yinelemiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.