Revo Capital, Peoplise ve Digiform'a Özel Pazar üzerinden yatırım yaptı

Revo Capital, Peoplise ve Digiform'a Özel Pazar üzerinden yatırım yaptı

İnsan Kaynakları (İK) alanında son yıllarda gördüğümüz en yenilikçi girişimlerden biri olan Peoplise ve sahada belge yakalama işini mobile getiren Digiform, Revo Capital'dan yatırım aldı. 23 Haziran Perşembe günü Borsa İstanbul'da düzenlenecek bir gong töreniyle duyurulması planlanan yatırımlar, BIST Özel Pazar üzerinden gerçekleşti.

peoplise

Miktarları henüz açıklanmayan yatırımlardan Peoplise, 2014'te Yuzyuzeyiz.biz markasıyla ilk kez tanıttığımız Elba HR'ın yeni yüzü. Güçlü Özenci, Çağatay Güney ve Mehmet Ali Özenci'nin kurucu ortakları olduğu Peoplise, ODTÜ Teknokent bünyesinde Ocak 2013'te faaliyetlerine başlamıştı. İK ve daha spesifik olarak işe alım süreçlerini hedefleyen girişim, video görüşmelerle birlikte işe alım öncesinde adaylara verilen sınavlar ve ön görüşmeleri kapsamına alarak, V-Spot, V-Meet, V-Test ve V-Base olmak üzere 4 temel çözüm sunuyor müşterilerine.

Henüz ilk yılında 10 binden fazla adayın iş görüşme sürecine dahil olduğunu açıklayan Elba HR aralarında Vestel, Sütaş, Garanti, Akbank, Turkcell, Coca Cola İçecek, Deloitte, Eczacıbaşı, Rönesans Holding'in olduğu onlarca kurumsal şirkete ulaştı. Küresel hedefli girişimin yatırımla birlikte Türkiye dışında pazarlarda bu başarıyı tekrarlama hedefini gerçekleştirmek üzere adımlar atması olası.

Digiform belge yakalama işini mobil öncelikli hale getiriyor

BIST Özel Pazar üzerinden yatırım alan ikinci girişim, Digiform yine spesifik bir ihtiyacı yenilikçi bir şekilde çözmesi, B2B iş modeli ve gelir yaratma potansiyeliyle dikkat çekiyor. Gürkan Karagöz'ün kurucu ve CEO'su olduğu girişim, bugüne kadar masaüstü odaklı sürdürülen belge yakalama sürecini mobil öncelikli hale getiriyor. Belge yakalama, aşina olmayanlar için, offline belgeler üzerinde dijitalleşmesini istediğiniz sayısal bölümlerin aktarımını otomatize ediyor.

Bir fatura üzerindeki tarih, fatura no, tutar, müşteri vergi no gibi alanların mobil cihazlar kullanılarak taranılabilir hale getiren Digiform, otomatik sınıflandırma, optik belge algılama, belge içeriğine göre sınıflandırma, QR ve Barkod bilgisine göre sınıflandırma, gelişmiş metin çözümleme, veri doğrulama gibi becerileriyle öne çıkıyor. Digiform bunu tarama sürecini en verimli şekilde hallederek yaptığını söylüyor. Lojistikten hızlı tüketime saha operasyonu yürüten tüm şirketlerin verimlilik çözümü olarak kullanabileceği Digiform, geçtiğimiz yıl International Conference on Document Analysis and Recognition (ICDAR 2015) yarışmasında dünya üçüncüsü olmuştu.

Revo Capital yatırımıyla birlikte Özel Pazar üzerinden bu sene gerçekleşen toplam yatırım sayısı altıya; Pazar faaliyete başladığından bu yana ise dokuza yükseldi. Bugüne kadar 350 üyeye ulaşan Özel Pazar aracılığıyla yapılan yatırım miktarının 27 milyon TL'ye çıktığı da notlar arasında.

Digiform,Peoplise ve yatırım haberiyle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: 23 Haziran günü Borsa İstanbul'da gerçekleştirilen gong çalma töreniyle Revo Capital'in Peoplise'ye yatırımı resmiyet kazandı. Aşağıda gong töreninden fotoğrafa ulaşabilirsiniz.

revo-capital-peoplise-yatirim

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.