Sina Afra yeni girişimi ile sahalara dönüyor

Sina Afra yeni girişimi ile sahalara dönüyor

Markafoni'nin kurucularından Sina Afra'nın kısa süre içinde hayata geçireceği yeni bir girişimi olacağını biliyorduk. Aslında birkaç haftadır kulaktan kulağa bu konuda detaylar da şekillenmeye başlamıştı. Ben de geçtiğimiz hafta NOAH Konferansı için Berlin'deyken kendisiyle bu konuyu konuştum ve şimdi herkesin merakını giderme zamanı...

Öncelikle henüz bilgisi olmayanlar için paylaşmış olayım, Sina Afra'nın kendisine yeni girişimi için seçtiği fırsat alan, gayrimenkul! Ama düşündüğünüz gibi değil, inşaat işine girmiyor... :)

Evini satmak isteyenlerin işlerini kolaylaştırmak için hayata geçirilecek olan servis, evini satmak isteyenlere en fazla 48 saat içinde bir teklif veriyor. Teklifin kabul edilmesi durumunda da satış rakamını en erken 3 gün içinde mal sahibinin evi boşaltmasıyla birlikte hesabına yatırıyor. Sonrasında ise girişim, sahip olduğu evi 3. şahıslara satıyor ve aradaki farktan kar elde ediyor.

Amerika'da aynı modelde hizmet veren bugüne kadar 110 milyon dolara yakına yatırım almış OpenDoor.com'u göz önüne alınca, bir potansiyeli olduğu kesinlikle ortada. Ama tabi henüz Türkiye'de net çizgileri olmayan bu alanda kolay bir iş olmayacağı da belli.

Açık Kapı yerine Primary Door?

primarydoorGirişimin ismi için henüz karar vermediğini söylüyor Sina Afra, ancak resmi şirket ismi (Primarydoor Gayrimenkul Danışmanlık ve Pazarlama A.Ş.) ve haliyle kod adı "Primary Door" olarak kullanılıyor. Gerçi kişisel fikrimi soracak olursanız bence Sina Afra başlangıçta PrimaryDoor.com alan adını kullanmayı düşünmüş ama sonradan bir fikir değişikliği olmuş. Çünkü primarydoor.com kendisinin adına alınmış olmasının yanında, marka tescili de logosuyla birlikte yapılmış durumda. Yine de şu an için kendisi kullanılacak markanın ne olacağının belli olmadığını söylüyor, haliyle bizler de verilecek kararı bekliyoruz...

Merak edenler için "Open Door" yani "Açık Kapı" karşılığı olabilecek acikkapi.com alan adı alınmış ve şu anda 3095 dolara satışta.

Rocket Internet ve Oliver Samwer'den yatırım alınmış

Şu günlerde kuruluş yatırımı için kolları sıvamış olan Sina Afra, 50.000 TL sermaye ile kurduğu ve şu anda tek hissedar gözüktüğü yeni şirketine bugüne kadar aralarında Rocket Internet ve kurucusu Oliver Samwer'in de olduğu bir grup yatırımcıdan yatırım almış. Aldığı yatırım miktarını paylaşmıyor ancak yatırım sonrası şirketin değerinin şimdiden 45 milyon TL'ye geldiğini söylüyor. Yani, yaklaşık olarak 15 milyon dolar...

Önce İstanbul sonra Londra, belki Berlin...

Ağustos ayında yayına girmesi planlanan girişimde Sina Afra tam zamanlı CEO olarak görev alacağını ve çok kaliteli bir ekip kurduğunu özellikle belirtiyor. Başlangıçta sadece İstanbul'a hizmet vereceklerini, 2017 başında ise Londra'ya, belki sonrasında Berlin'e açılacaklarını da Sina Afra'dan aldığım diğer bilgiler arasından paylaşmış olayım.

Konuyla ilgili yeni bilgiler almamız ya da gelişmeler olması durumunda sizlerle paylaşacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.