Gardrops: Kadınlara özel ikinci el kıyafet satış ve takas girişimi

Gardrops: Kadınlara özel ikinci el kıyafet satış ve takas girişimi

İnternet, paylaşım ekonomisi alanında olduğu kadar eldeki varlıkların değerlendirilmesi konusunda da önemli bir potansiyele sahip. Gardrops.com bu yeniden satış ekonomisinin önemli temsilcilerinden biri olmak istiyor. 

Ertuğrul Özpolat tarafından kurulan Gardrops, kullanılmayan kıyafetlerin ve aksesuarların satışına ve takas edilmesine aracılık eden bir girişim. Satıcılar, Gardrops mobil uygulamalarıyla satmak istediği ürünleri fotoğraflarını çekip siteye yükleyebiliyor. Alıcılar da web sitesinden veya mobil uygulama üzerinden hızlıca satın alma yapabiliyor.

Satıcılardan yüzde 20 komisyon alan Gardrops, yapılan ödemeyi havuzda tutuyor ve alıcı onay verdikten sonra para transferi gerçekleşiyor. Kurucular dahil 7 kişilik bir ekiple yoluna devam eden Gardrops, aldığımız güncel rakamlara göre ayda 15 bin işleme aracılık ediyor ve sitede 1,4 milyon ürün barındırıyor.

gardrops-ikinci-el

Sina Afra ve Hakan Baş 500 bin TL yatırım yaptı

Ünlü isimlerin de kendi gardrobunu oluşturduğu Gardrops, aldığımız bilgiye göre geçen yıl iki bilinen girişimciden yatırım almayı da başarmış. Markafoni.com'un kurucusu Sina Afra ile Lidyana'nın kurucusu Hakan Baş, Gardrops'a bir yıl önce 500 bin TL yatırım yapmış ve girişimin bugünlere gelmesine katkı sağlamış.

Bugün yeni bir girişimini de tanıttığımız Sina Afra, Gardrops'un kırılım noktasını yakaladığını, yatırımcıların ilgi gösterdiğini ama şu anda dışardan yatırım aramadıklarını da paylaşıyor. Afra, yatırım veya güncel değerleme konusunda bir bilgi paylaşmıyor.

16-28 yas arası kadınları hedefleyen Gardrops'un kendini kanıtladığını söylemek pekala mümkün ve Türkiye'nin bu alandaki potansiyeli de dikkat çekici. Zira benzer bir girişim olan Modacruz da yatırımcı desteğiyle yoluna devam ediyor. Bakalım ilerleyen dönemde bu alanda yeni girişimler veya kıyasıya bir rekabet görecek miyiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.