Uber'in de yatırımcısı olan China Life, Didi'ye 600 milyon dolar yatırım yaptı

Uber'in de yatırımcısı olan China Life, Didi'ye 600 milyon dolar yatırım yaptı

Çin pazarında Uber'in en büyük rakibi konumunda olan Didi Chuxing yeni bir yatırım turunu kapattığını duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamaya göre yeni yatırım China Life tarafından yapıldı.

Çin devletinin sahibi olduğu sigorta şirketi China Life, Didi Chuxing'e 605 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmiş. Bu yatırımın 300 milyon doları şirkete doğrudan yatırım olarak yapılırken geri kalan 305 milyon dolar ise uzun vadeli borç yatırımı için verilmiş.

İlginç olan ise geçtiğimiz aylarda Uber'e gerçekleştirilen 2 milyar dolarlık yatırım turuna katılan şirketler arasında China Life'ın da olması.

China Life yaptığı açıklamada Didi Chuxing'e yalnızca uzun vadeli kârlılık ve maddi geri dönüş için değil aynı zamanda ortak çalışma için de yatırım yaptıklarını belirtmiş. İki şirket sigorta hizmetleri için inovatif iş modelleri üzerine işbirliği yapacak. Geçtiğimiz ay Apple'dan 1 milyar dolar yatırım alan Didi Chuxing, China Life ile birlikte toplam aldığı yatırımı 3,82 milyar dolara çıkarmış oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.