Otto: Normal kamyonlara otomatik pilot yeteneği kazandıracak girişim

Otto: Normal kamyonlara otomatik pilot yeteneği kazandıracak girişim

Otto adlı girişim, son dönemde sürücüsüz ulaşım araçları üzerine çalışan Google ve Tesla gibi rakiplerinden farklı bir yol izlemeye karar kılmış. Hali hazırda yollarda olan sürücülü kamyonet ve tırları konu edinmiş ve bu tarz araçları sürücüsüz hale getirmeyi amaçlamış bir girişim.

Pek çok teknoloji devi ve araç üreticileri, sürücüsüz kamyon ve tırlar üzerinde çalışıyorken, Otto'nun mevcut araçları sürücüsüz hale getirecek özellikler hazırlaması fiyat açısından hem daha avantajlı hem de dönüşümü daha da hızlandırır nitelikte olabilir.

Otto detaylı bir pazar araştırması da yapmış. Sürücüsüz kamyonet ve tırlar, ulaşımı ciddi oranda rahatlatabilir. Bu, operasyonu ciddi anlamda rahatlatacak bir unsur. Çünkü otomatik pilota sahip tırlar sayesinde, şöförlerin uyku gibi temel ihtiyaçları daha kolay karşılanıyor olacak. Tırlar ve kamyonetler, daha çok yollarda olacak ve bu da hem zamandan hem de paradan tasarruf anlamına geliyor.

Kendine özel kurduğu bir tır filosu ile testlerini gerçekleştiren Otto, otomatik pilot için testlerini ABD'de halka açık otoyollarda da gerçekleştiriyor. Otto'yu geliştiren ekibin içinde, geçmişte Google, Apple ve Tesla'da çalışan mühendisleri olması da elbette girişimden beklentiyi artırıyor. Bakalım Otto, otomatik pilot özelliği olmayan tırları, otomatik pilota geçirerek, bir başarı hikayesi yaratabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.