Henüz denemediyseniz göz atmanız gereken en iyi ve ilginç mobil oyunlar

Henüz denemediyseniz göz atmanız gereken en iyi ve ilginç mobil oyunlar

Bir zamanlar dijital oyunlar için tek seçenek bilgisayarlardı ama günümüzde oyun geliştiricileri mobil platformlarda da oyunculara eşsiz bir oyun deneyimi sunmayı başarıyor. Bunda mobil cihaz donanımlarının ciddi anlamda gelişmiş olmasının da payı çok büyük. Günümüzde artık yeni nesil oyuncular boş zamanlarında her an her yerde kullanabildikleri mobil cihazları üzerinden oyun oynamayı ve yeni oyunlar keşfetmeyi tercih ediyor. Elbette bu da mobil uygulama mağazalarında yer alan oyunların popülerliklerini her geçen gün artırmasını sağlıyor.

Fakat her insan gibi her oyun da eşit yaratılmıyor ve bazıları diğerlerinden çok daha geniş kitlelerin ilgisini çekmeye başarıyor. İşte günümüzde mobil oyunlar arasındaki rekabette öne geçip dünya çapında milyonlarca oyuncunun gönlünde taht kurmayı başarmış en iyi mobil oyunlar…

Subway Surfers

En iyi koşu oyunlarından biri olan Subway Surfers, tren yolunda koşarak altın toplamayı amaçlıyor. Uygulama, bekçi ve köpeğinden kaçmanızı gerektiriyor. Renkli ve etkileyici 3 boyutlu grafikleri, akıcı animasyonları ve sürükleyici müzikleri oldukça dikkati çekiyor. Oyunda topladığınız altınlar yardımıyla yeni karakterler açtırabilir ve karakterinizin özelliklerini geliştirebilirsiniz. Arkadaşlarınıza meydan okuyarak veya onlara yardım ederek oyun alanınızı genişletebilirsiniz.

Ücret: Ücretsiz

Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Temple Run 2

Oldukça popüler olan, dünyanın en yaygın oynanan mobil oyunlarından biri olan Temple Run 2 sonsuz kaçış oyunu. Oyunda, unutulmuş hazineleri keşfetmek için egzotik mekanlara, antik harabelere ve tehlikeli zindanlara yolculuk ediyorsunuz. Büyük bir dikkat isteyen oyunda kahramanlarımız oldukça hızlı koşuyor. Engellere çarpmamak ve boşluklara düşmemek için reflekslerinizi etkili bir şekilde kullanmanız gerekiyor.Sürprizlerle dolu oyunda her karakter için özel güçler bulunuyor. Bu da oyunu kullanıcılar için cazip hale getiriyor.

Ücret: Ücretsiz

Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

7 Mages

Fantastik aksiyon tarzı 7 Mages’ta amaç, halkı zulme uğratanlara karşı koyup, adadaki köylüleri, doğayı kurtarmak. Raven Adası’nda sakince yaşayan ve sadece ekinlerini yetiştirmekle uğraşan halk, oyun kurgusuna göre saldırılara uğramaktadır. Bu fantastik dünyada tamamen kendinize has taktikler oluşturup, 30’dan fazla düşmanla mücadele ederek Raven Adası’nı kurtarabilirsiniz. Bu oyunu 14 fantastik orman bölgesinde oynayabilir, 60’tan fazla savaşla, elementlerle, büyülerle aksiyonu doyasıya yaşayabilirsiniz. Gerek grafikleri gerekse farklı ve ilgi çekici mekanları keşfetmeniz açısından övgüye değer bir oyun uygulaması olduğunun altını çizmekte fayda var.

Ücret: Ücretsiz (Uygulama İçi Satın Alma)

Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Candy Crush Saga

Dünyanın en ünlü mobil oyunlarından biri olan Candy Crush Saga, mobil cihaz kullanıcılarının yaygın olarak oynadığı oyunlardan biri. En az 3 adet aynı renk şekeri bir araya getirerek birleştirip patlatma üzerine kurulu bir düzlemde, seviyeden seviyeye atlıyor ve farklı şeker modelleri ve zorlu çikolata seviyeleriyle mücadele ediyorsunuz. Yayınlandıktan kısa bir süre sonra yüksek başarı elde eden oyun, o kadar başarılı oldu ki aynı dinamikler baz alınarak arından pek çok oyun tasarlandı. Fakat bu oyunlar Candy Crush’un başarısına yaklaşamadı.

Ücret: Ücretsiz

Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Plants vs Zombies

Bahçenizi işgal eden ve dalga dalga gelen zombilere karşı, bahçenizdeki anti-zombi bitkilerle karşılık verdiğiniz oldukça eğlenceli bir oyun. Zombilere geçit vermeden en güzel bahçeyi yetiştirmek için yarışacaksınız. Geliştireceğiniz savunma stratejileri büyük önem taşırken çok eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. Kafasında trafik konisi bulunan, sırıkla atlama sporcusu olan ve hatta buz kayağı yapan zombilere karşı vereceğiniz mücadele oldukça eğlenceli. 26 çeşit zombiye 49 çeşit bitkiyle karşı koyacaksınız.

Ücret: Ücretsiz (Uygulama içi satın alma) Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

DIRAC

Hem kullanıcıyı zorlayan hem de eğlenceli DIRAC ile aynı renkli molekülleri birleştirerek, aşamaları bozulmaya uğramış bileşenleri düzene koymak gerekiyor. Mikro evreni öğrenirken kolay anlaşılır ve güzel grafikleriyle bağımlılık yapabilir.

Ücret: 5,29 ₺ - 5,82 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Clash of Clans

Dünya çapında milyonlarca oyuncunun severek oynadığı Clash of Clans, gerçek zamanlı bir strateji ve yönetim oyunu. Köyünüzü inşa ederek, askerlerinizi eğitin ve çevrimiçi oyunculara karşı savaş stratejilerinizi kurarak topraklarınızı genişletin. Savaşçı sihirbazlar, barbarlar, okçular, ejderhalar ve diğer güçlü dövüşçülerden oluşan bir ordu kurabilir ve oyuncu klanına katılarak yükselme veya kendi klanınızı oluşturma imkanı bulabilirsiniz. Mobil kullanıcılar arasında hızla yayılan Clash of Clans, hem App Store hem de Play Store’de tüm zamanların en fazla indirilen oyunları listesinde üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Ücret: Ücretsiz Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Dream Machine - The Game

Esrarengiz olaylarla örülü, başarılı bir şekilde tasarlanmış strateji oyunu Dream Machine - The Game, kullanıcıları maceraya sürüklüyor. Bir robotu yönlendireceğiniz bu oyunda, karşınıza çıkan bulmacaları çözüp birbirinden farklı mekanizmaların üstünden geçeceksiniz. Tehlikeli bölümleri, yeteneğinizi ve aklınızı kullanarak geçebilirsiniz. Bilgi ve becerilerinizi ortaya koyabileceğiniz eğlenceli vakitler sizi bekliyor. Grafik ve ses kalitesinin yüksek olduğu bu oyunda mekanik dünyayı keşfe çıkacaksınız. Ücret: 2,99 ₺ - 3,30 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Fruit Ninja

Eğlenceli ve bağımlılık yapan Fruit Ninja, birbirinden lezzetli ve bol sulu meyveleri ninja kılıcına dönüşen parmaklarınızla kıtır kıtır doğrama üzerine kurulu bir oyun. Oyunda parmaklarınızıi ekranda gezdirerek tek hamlede olabildiğince çok meyveyi kesmeye ve yüksek puanlar toplamaya çalışacaksınız. Ancak meyveleri keserken bombalara da dikkat etmeniz gerekiyor. Farklı oyun formatlarıyla özellikle toplu taşıma araçları kullananlar için çok keyifli ve kolay oynanabilen bir oyun olan Fruit Ninja, boş zamanları değerlendirmenin eğlenceli yollarından biri.

Ücret: Ücretsiz

Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Captain Cowboy

Captain Cowboy’da verilen görevleri yerine getirirken uzayda elmasları toplamaya çalışacaksınız. Arayüzü son derece kolay olan bu oyunu telefonunuza ya da tabletinize yükledikten sonra oldukça pratik bir şekilde çözebilir ve eğlenceye hemen başlayabilirsiniz.

Ücret: 5,29 ₺ - 5,33 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Draw Something

Popüler mobil oyunlar arasında olan Draw Something, sosyal bir çizim ve tahmin oyunu. Oyunda amacınız amatörce çizilmiş şeyleri tahmin etmek. Hem yaratıcı hem de komik sonuçları sayesinde bağımlılık yaratan Draw Something’de yapılan çizimlere yorum yapabiliyorsunuz. Binlerce çizimin yer aldığı oyunda, Facebook ve Twitter üzerinden arkadaşlarınızla veya rastgele bir eşleştirme ile online oyuncularla kelimelere uygun çizimler yapmaya çalışıyorsunuz. Draw Something’i hemen indirerek giderek yayılan bu bağımlılığa dahil olabilirsiniz.

Ücret: 7,99 ₺ - 9,08 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Exploding Kittens

Online olarak oynanan eğlenceli bir kart oyunu olan Exploding Kittens tam bir şans oyunu. Çünkü ister 2 kişi isterseniz de 5 kişi olarak arkadaşlarınızla veya yabancılarla oynayabileceğiniz bu oyun aslında bir çeşit Rus ruleti. Oyunun temel amacı “Exploding” yani patlama kartını çekmemek. Oyunun en büyük avantajı, hızlı ve eğlenceli olması. Kutu ve kart tasarımları oldukça başarılı, üretim kalitesi ise oldukça iyidir. Kutu oyunlarına yeni başlayanlar ve parti oyunları sevenlerin ilgisini çekecektir. Ücret: 5,29 ₺ - 5,81 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Mimpi Dreams

Mimpi Dreams adlı bu oyunda cesur bir köpeği yönlendiriyorsunuz. Arkadaşlarınızı kurtarmak için maceradan maceraya atılacak ve ipuçlarından yararlanıp doğru yolda ilerleyeceksiniz. Esrarengiz olaylarla karşılaşacak ve bütün bölümleri bitirmeye çalışacaksınız.

Ücret: 5,29 ₺ - Ücretsiz Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Peggle Blast

Boş zamanlarınızı eğlenceli bir şekilde değerlendirme imkanı veren PC oyuncularının da yakından tanıyacağı bir oyun. Oyunda temel amaç, her bölümde oyunda peg adı verilen belli sayıda topu temizlemek. Sınırlı sayıda sahip olduğunuz atış hakkıile dikkatli bir şekilde hesaplama yapmanız gerekiyor. Eğlenceli görseller ile renkli ve canlı grafiklerin yer aldığı Peggle, size eğlenceli ve zeka zorlayıcı bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Ücret: Ücretsiz Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Crashlands

Uzayda nakliyat işleriyle uğraşan bir garip kahramanın hikayesi Crashlands. Kahramanımız, işi gereği uzay gemilerini galaksiler arasında taşırken olumsuz hava koşulları ve meteor yağmurları yüzünden bir gezegene çakılıyor. Uzay gemilerini, zamanında müşterilerine yetiştirmek için bir yandan hayatta kalmaya bir yandan da çıkış yolu bulmaya çalışıyor. Siz de onu yönlendirerek, gezegendeki yaratıklarla savaşırken ganimetleri topluyor ve görevleri tamamlıyorsunuz. Oyun ayrıca kendi silah ve ekipmanlarınızı da yaratma imkanınız var. Düşmanları yok edip görevleri bitirdikçe tecrübe puanı kazanıp kahramanımızı geliştirebiliyorsunuz.

Ücret: 12,99 ₺ - 15,19 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Cut the Rope

2010 yılında Rus bir yazılımcı olan Semyon Vionov tarafından hazırlanmış olan Cut the Rope, eğlenceli, fizik kurallarına dayalı bir bulmaca oyunu. İpleri keserek sevimli yaratığımız Om Nom isimli yeşil canavarı beslemeye çalışıyoruz. Fizik kurallarının işlediği oyunda havada uçuşan baloncukları patlatmak ve arada yıldızları toplamayı unutmamak gerekiyor. Gerçekçi fizik kuralları, sevimli karakterleri ve müthiş grafikleri ile Cut the Rope ile keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Ücret: 5,29 ₺ - 2,27 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Templar Battleforce

Uzaylılara karşı insan kolonisini koruma oyunu: Templar Battleforce

Templar Battleforce adlı mobil oyunda, korkunç uzay yaratıklarıyla dövüşerek uzak bir gezegendeki insan kolonisini savunuyorsunuz. İnsanlığı yok etmek isteyen bu yaratıklara karşı dövüşüyor, büyük savaş robotlarını kontrol edip yeni yerler keşfediyorsunuz. Ücret: 26,99 ₺ - 29,99 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

The Beggar’s Ride

Hikaye odaklı, ilerlemeli bir bulmaca oyunu olan The Beggar’s Ride’da yaşlı bir dilencinin sıra dışı macerasına tanık oluyoruz. Yaşlı dilenci, bir gün gizemli bir maske buluyor; bu maskeyi taktığında farklı bir dünyaya geçiş yapıyor. Yaşlı dilenci bu farklı dünyada ne yapacağını bilemediği için ona yolunu bulması için yardımcı oluyorsunuz. İlginç mekanları ziyaret ederek, karşınıza çıkan bulmacaları, çevrenizdeki nesnelerin yerini ve şeklini değiştirerek çözebiliyorsunuz. Ziyaret ettiğiniz yeni dünyada tanrısal güçler kazanarak eğlenceyi artırmanız da mümkün. The Beggar’s Ride güzel grafiklere sahip yüksek kaliteli bir platform oyunu.

Ücret: 10,49 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Angry Birds

Dünyanın en popüler mobil uygulamalarından bir olan Angry Birds, sevimli modellemeleri ve efektleriyle kullanıcıların bu kızgın kuşların müptelası olmasını sağladı. Oyunda, öfkesini kontrol edemeyen kuşlar yumurtaları aç gözlü domuzlar tarafından çalındığı için aslında öfkelerinde haksız da değiller. Kuşlar, domuzlardan hem yumurtalarını kurtarmak hem de intikamlarını almak istiyorlar. Her seviyesi akıl, zeka ve beceri isteyen çözümler gerektiren bu oyunda, kuşları fırlatarak domuzlar hedef alıyorsunuz. Her bölümde domuzları vurarak yeni ve daha zorlu bir bölüme geçiyorsunuz. Eğer daha önce hiç Angry Birds oynamadıysanız serinin ilk oyunuyla başlamanızda fayda var. Ardından da serinin diğer oyunlarına geçebilirsiniz.

Ücret: 0,59 ₺ - Ücretsiz Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Digfender

Digfender, kule savunması türünde bir strateji oyunu. Oyunda alışık olduğumuzun aksine dikey bir platformda yer altına doğru bir harita bulunuyor. Yer altı mücadelesi verilmesi gereken oyunda, kürekle kalenin altını kazıp savunma kulelerini yerleştirmeniz gerekiyor. Kalenize alttan yaklaşıp, akın eden düşmanları geri püskürtmeli ve farklı stratejiler uygulamalısınız. Oyunda, güçlü kuleler, tuzaklar, büyüler gibi düşmanla başa çıkmanıza yardımcı onlarca öğe yer alıyor. Bu öğeleri ilerledikçe geliştirebilirsiniz.

Ücret: Ücretsiz Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Subterfuge

Diplomasiyi de içeren harika bir strateji oyunu: suberfuge

Klasik strateji oyunlarından farklı olarak Subterfuge, işin içine diplomasiyi de katan kullanıcıyı zorlayan ve etkileşimli bir oyun. Çeşitli stratejik noktaları ele geçirerek rakiplerinizi saf dışı bırakmanız gereken oyunda, kime güveneceğinize çok dikkat etmeniz gerekiyor. Gerçek zamanlı oynanan bu oyunda çoklu oyuncu desteği de mevcut. Ücret: Ücretsiz Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Monument Valley

Monument Valley, gerek fikir, gerek grafikler, gerek sesler, gerekse de kurgu açısından çok farklı bir oyun. Sezgisel bir ortamda, karmaşık yapılar içerisinde yolunuzu bulup kurtulmaya çalışıyorsunuz. Profesyonelce işlenmiş mimari yapılar içinde ekrana dokunuşlarınız ile kontrol ettiğiniz “Ida” karakterini hedef olarak belirlenmiş alana götürmeye çalışıyorsunuz. Her şey 3 boyutlu bir algıyla göze normal görünse de görüntüye aldanmamak lazım. Çünkü oyun her aşamasında mimari paradokslarla bezeli. Bakış açısı ve perspektifin gücü sayesinde, basit bir oyun nasıl mükemmel hale gelir; cevabını bu oyunda bulacaksınız. Oynarken görsel şölenin tadını çıkartacaksınız. Ücret: 10,49 ₺ - 8,79 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Prune

Eğlenceli bir ağaç yetiştirme oyunu olan Prune ile istediğiniz bir toprak bölge üzerinde ağaç yetiştirmeye başlıyorsunuz. Ağaç, yavaş yavaş oluşmaya başladıktan sonra güneş ışığı almasını sağlayıp kendisine bulaşacak zehirlerden onu korumanız gerekiyor. Ağaçta istenilen sayıda çiçek açmasını sağlarsanız ilk bölümü geçmiş oluyorsunuz. Ağacı budayıp, büyütmek ve ona zarar gelmemesini sağlamak da sizin elinizde. Gittikçe zorlaşan oyunda daha sonra çiçeklerden yeni ağaçlar yetiştirerek birden fazla ağacın büyümesini sağlayabiliyorsunuz. Oyunun en çekici yanları ise budama ve çiçek açma efektleri ile kullanıcıyı çeken arka plan müzikleri. Akıcı bir animasyon serisi eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ücret: 10,49 ₺ - 11,65 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Cavernaut

Cavernaut, oynadığınız süre boyunca en keyif alacağınız uzay oyunlarından biri olacak. Engebeli araziler ve yolunuzdaki tuzaklara dikkat ederek yolunuza devam ediyorsunuz. Yolunuza çıkan objeleri toplayarak uzay geminize güç sağlayabilirsiniz. Basit dokunma ve eğme kontrolleriyle uzay geminizi uçurabilirsiniz. Ücret: 5,29 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS ve Android

Badland 2

Beceri, zeka ve bulmaca içeren harika bir oyun: badland2

Beceri, zeka ve bulmaca tarzında bir platform oyunu olan Badland 2, oldukça özgün bir tasarıma sahip. Oyun fantastik bir dünyada geçiyor. Çevik olmanızı gerektiren çok fazla engel ve olası tuzak içeren bölümlerle karşılaşıyorsunuz. Sıvılar, lazerler, ateş püskürtücüler, magma, don ve öldüren beyaz ışık gibi elementlerden kurtulmaya çalışıyorsunuz. Oyunu tek başınıza oynamanın yanı sıra arkadaşlarınıza da meydan okuyabilir, eş zamanlı olmayan online etkinliklere katılabilirsiniz. Ücret: 10,99 ₺ Mobil İşletim Sistemi: iOS

Bunlar bizim sizin için seçtiğimiz en iyi mobil oyunlardan bazıları. Siz de kendi favori oyunlarınızı yorumlarda paylaşabilir ve diğer oyunculara kendi tavsiyelerinizi verebilirsiniz.

Görsel Kaynak: Shutterstock 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.