Snapchat uygulama üzerindeki 'Keşfet' bölümünün yeni tasarımını yayınladı

Snapchat uygulama üzerindeki 'Keşfet' bölümünün yeni tasarımını yayınladı

snapchat-kesfetSnapchat'in uygulama üzerindeki ''Keşfet'' bölümünün tasarımını değiştirmeye hazırlandığını geçtiğimiz ay sizlere akarmıştık. Şirket yayınladığı güncellemeyle yeni tasarımını kullanıcılara sundu. Yeni ''keşfet'' bölümü uygulama üzerindeki yayıncılar için önemli değişiklikler ve avantajlar barındırıyor. Önceki versiyonda kullanıcılar yayıncıların logoları üzerine tıklayarak içeriklerini görüntüleyebilirken bu alan yeni tasarımda daha ilgi çekici hale getirilmiş. Yayıncılar günün hikayesine bağlı olarak kendilerine ayrılan alan içerisinde öne çıkartılmış görsel ve onun üzerinde yer alan başlık belirleyebiliyorlar.

Bir diğer önemli değişiklik de kullanıcıların bundan böyle yayıncılara abone olabilmesi. Örnek olarak VICE'ın ürettiği içerikleri kaçırmak istemiyorsunuz, bunun için VICE'ın üzerine basılı tutarak çıkan ekranda ''Abone Ol'' demeniz yeterli. Kullanıcılar yayıncılara ayrı olarak abone olduktan sonra o yayıncıya ait içerikleri hikayeler kısmının altında büyük bir alanda görebiliyorlar.

Kullanıcıların keşfet bölümünde yoğun olarak içerik tükettiği bir diğer alan olan ''Live'' bölümü de yeni tasarımla birlikte yeniden konumlandırılmış. Hikayeler bölümü altında o gün belirlenen canlı yayınları görebiliyorsunuz. Şirketin yeni tasarımıyla içerik tüketim sayısını arttıracağını tahmin edebiliriz çünkü keşfet bölümünün altındaki içerikler oldukça temiz bir arayüzle yeniden tasarlanmış.

Geçtiğimiz haftalarda günlük 150 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğu açıklanan Snapchat bu sayı ile günlük aktif kullanıcı sayısında Twitter'ı geride bırakmıştı. Cosmopolitan'da Snapchat üzerindeki içeriklerinin aylık 20 milyon izlenme sayısına ulaştığını belirtmişti. Yeni tasarımın kullanıcılarla birlikte yayıncılardan nasıl tepkiler alacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.